Medalii pentru atleţii juniori deveni la campionatul naţional

25 februarie 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Sport

Nicolae Gavrea

Sala de atletism „Ioan Soter“ din cadrul Complexului Lia Manoliu din Bucureşti a fost o gazdă ospitalieră pentru sportivii participanţi la ediţia din acest an a Campionatelor Naţionale de atletism pentru juniori I şi în paralel a Campionatului Naţional Probe Combinate Juniori 1.
Ambele cluburi cu secţie de atletism din judeţul Hunedoara, atât CSS Hunedoara, cât şi LPS Cetate Deva au avut sportivi calificaţi la aceste întreceri naţionale foarte importante pentru actualul sezon competiţional. Competiţia s-a derulat vineri şi sâmbătă şi a adus trei medalii pentru atleţii juniori deveni.
Tânăra Georgiana Timu (în foto stânga), deşi este încă junioară de categoria a II-a, a participat
la întrecerile de la Bucureşti şi s-a luptat de la egal la egal cu mai experimentatele colege de la categoria superioară. Ea a cucerit două medalii, una de argint în proba de triplusalt, cu o săritură care a măsurat 12,24 m, fiind depăşită de Diana Ion (CSM) Oneşti şi o medalie de bronz în finala de la săritura în lungime, cu un salt care a măsurat 5.70 m. Eleva profesorului Nicolae Alexe promite un sezon bun pentru 2019, ea fiind, cum se spune „în cărţi“ pentru participarea cu echipa României la Jocurile Euroepene de la Minsk din luna iune şi posibil la FOTE – ediţia de vară de la Baku.
Raul Manuel Dan (în foto dreapta), legitimat şi el la LPS Cetate Deva, a urcat pe podiumul de premiere la naţionalele de la Bucureşti în proba de 3000 m, unde deţine titlul naţional la categoria juniorilor II. Acum, el a participat la categoria superioară de concurs (juniori I), ceea ce a constituit o bună experientă pentru el. Pregătit de prof. Cornelia Juratoni, deveanul a încheiat cursa pe un onorant loc II şi a câştigat meritat medalia de argint la ediţia din acest an, finalizând proba în 8:55.61, la o secundă în spatele câştigătorului din acest an.
Alte rezultate înregistrate de atleţii hunedoreni (majoritatea fiind cu un an mai mici decât solicitările de vârstă ale categoriei I) la aceste campionate naţionale de juniori: triplu salt masculin-Rareş Nicolae Maier (LPS Cetate Deva) locul 7 şi la lungime locul 8; 60 m fete – Eva Alzner (LPS Cetate Deva) – locul 7; săritura în lungime fete: Emilly Mihuţ (LPS Cetate Deva) – locul 8, iar la aruncarea greutăţii masculin, Adrian Bogdan Agrigoroaie (CSS Hunedoara), locul 8.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Biblioteca Judeţeană recomandă cartea acestei săptămâni

Magdalena Șerban Favorita, de Yasushi Inoue, apărută la Editura Humanitas, București, 2017, este cartea recomandată pentru lecturare de către reprezentanţii...

Echipa Liceului Sportiv „Cetate Deva“ a recâştigat trofeul

Nicolae Gavrea Ediţia din acest an a tradiţionalei competiţii fotbalistice pentru echipe de liceu, cea de a X-a, jubiliară, s-a încheiat...

Bulina neagră

MIHAI ROMAN, tânăr din municipiul Lupeni Pentru că a fost arestat preventiv pentru infracţiunea de furt calificat.

Închide