www.mesagerulhunedorean.ro

Medalii internaţionale la lupte

Ciprian Marinuţ

Sportivii secţiei de lupte a CNS CSS „Cetate” Deva au fost pe val la ediţia 2012 a competiţiei internaţionale „Cupa Becleanului”, desfăşurată la finalul săptămânii, la Beclean, în judeţul Bistriţa. Devenii antrenaţi de Suraj Moravan, Cosmin Văcăraşu şi Doru Ailincăi au cucerit şase medalii de aur, nouă de argint şi patru de bronz.

Rezultate bune, cu adversari tari
Performanţele sportivilor deveni sunt cu atât mai valoroase, cu cât au întâlnit adversari din Moldova, Ucraina şi Italia şi de la 15 cluburi din ţară. „Zimbrii” din Moldova şi-au onorat blazonul de specialişti ai acestui sport, fiind primii în ierarhia pe echipe, unde podiumul a fost completat de sportivii din Ucraina şi de cei de la CSS Odorheiu Secuiesc. Şcoala de lupte de la CNS CSS „Cetate” Deva a făcut o impresie bună, iar 19 dintre cei 32 de sportivi deveni participanţi la competiţie au reuşit să urce pe podium. „La categoriile de greutate, unde au concurat sportivi de top din Moldova sau Ucraina, locurile din finală au fost rezervate lor. În schimb, la cele la care moldovenii sau ucrainienii aveau luptători mai puţin experimentaţi, lupta a fost deschisă. Sportivii de la Deva au avut rezultate bune, care ne dau speranţe că vor urca pe podium la competiţiile oficiale”, au spus antrenorii deveni Suraj Moravan, Cosmin Văcăraşu şi Doru Ailncăi.

Mai mult tehnici, decât puternici
Luptătorii deveni au strălucit la categoriile de greutate mai mici, unde tehnica „bate” forţa. Astfel, patru dintre medaliile de aur cucerite au fost obţinute la categorii sub 50 de kilograme şi doar două la categorii mai mari. Pe prima treaptă a podiumului, au urcat Ionuţ Mocian (ctg. 32 kg), Ana Preda (ctg. 22 kg), Raluca Cojocaru (ctg. 37 kg), Mike Dellapina (ctg. 47 kg.), Tamaş Szemciuc (ctg. 59 kg) şi Liviu Prejban (ctg. 96 kg). Şase dintre cele nouă medalii de argint au fost cucerite la categorii mici (sub 50 kg), pe treapta a doua a podiumului fiind: Andrada Văcăraşu (ctg. 22 kg), Adrian Preda (ctg. 28 kg), Elena Anca (ctg. 34 kg), Ionuţ Anca (ctg. 36 kg), Radu Cojocaru (ctg. 37 kg), Flaviu Stoica (ctg. 47), Raul Şerban (ctg. 66 kg), Alexandru Fodor (ctg. 70 kg) şi Florin Precupeanu (ctg. 96 kg). În cazul medaliilor de bronz, balanţa între categorii a fost echilibrată. Astfel, doi dintre cei ce au urcat pe treapta a treia a podiumului au fost „uşori” şi doi „semi-grei”: Raluca Burac (ctg. 37 kg), Mirabela Văcăraşu (ctg. 36 kg), Constantin Mihalca (ctg. 53 kg) şi Răzvan Robac (ctg. 76 kg).
Luptătorii de la CNS CSS „Cetate” Deva vor participa, sâmbătă, la Deva, la prima etapă din 2012 a Campionatului Judeţean, competiţie la care şi-au anunţat prezenţa şi sportivi de la cluburile CSS Hunedoara, CS Inter Petrila şi CSS Petroşani.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.