Medaliaţi europeni la karate

Ciprian Marinuţ

Doi sportivi de la Dacicus Orăştie au cucerit trei medalii în probele de kumite de la Campionatul European de karate wadokai, desfăşurat la finalul săptămânii, în Austria. Mihail Plop a devenit campion continental la individual, categoria seniori – 78 kilograme, iar Horea Luca a fost medaliat cu argint cu echipa României şi cu bronz la individual, la categoria tineret – 65 kilograme.

Victorii pe linie
Mihail Plop s-a dovedit cel mai talentat, rapid, abil şi experimentat participant în proba de kumite (lupta cu un adversar real), rezervată seniorilor. Sportivul antrenat de Nicolae Iordăchescu a câştigat toate duelurile susţinute pe tatami-ul din Austria şi a devenit campion european pe anul 2012. Românul l-a învins în finală cu 3-1 pe austriacul Christoph Sammer, iar cei doi au fost urmaţi în clasament de scoţienii David Bolton şi Reginald Foreman. La startul probei de kumite a seniorilor de – 78 kilograme, s-au aliniat 22 de sportivi. „Este un rezultat excepţional, având în vedere că pe lista luptătorilor învinşi de Mihail Plop, a fost şi campionul european din 2011. Medalia este rodul seriozităţii de la antrenamente şi a concentrării şi mobilizării din concurs”, a afirmat antrenorul Nicolae Iordăchescu.

Luca vs. Luca
Deveanul Horea Luca şi-a demonstrat talentul şi sub culorile clubului Dacicus Orăştie şi ale echipei României. În concursul individual, în care au luat startul 18 combatanţi, sportivul antrenat de Nicolae Iordăchescu a trecut în etapa optimilor de finală cu scorul de 7-1 de reprezentantul Ungariei, Andrei Orza, iar în sferturile de finală, a pierdut, greu, scor 0-2, în faţa austriacului Luca Rettenbacher. Cum tizul său din Austria a câştigat finala,  Horea Luca a luptat în recalificări şi a obţinut medalia de bronz, după ce i-a învins pe scoţianul Jamie Bradlei cu 5-1 şi pe românul Ştefan Necula cu scorul de 1-0. În proba de kumite echipe, Horea Luca a adus trei puncte echipei tricolore, astfel că România s-a clasat pe locul doi, obţinând medaliile de argint. „Horea a concurat cu mult curaj şi a obţinut rezultate valoroase. La individual, a crezut în steaua sa până la capăt, iar dârzenia şi ambiţia din recalificări i-au fost răsplătite cu o medalie de bronz. În competiţia pe echipe, a fost un pion important al României, obţinând puncte importante şi medalia de argint”, a spus antrenorul Nicolae Iordăchescu.
În clasamentul general pe naţiuni, România a ocupat locul trei, după Austria şi Ungaria. La Campionatul European de karate wadokai, au participat 474 de sportivi din 18 ţări ale bătrânului continent.

One thought on “Medaliaţi europeni la karate

  • 10 noiembrie 2012 la 20:36
    Permalink

    Felicitari ecchipei Romaniei. Si in special felicitari prietenului meu Luca Horea cel mai bun si mai de perspectiva sportiv pe care il cunosc. La mai mare.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare