Actualitate

Medaliat cu aur la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe ale Pământului, premiat de președintele Consiliului Județean

Elevul Dragoş Iulian Coadă, de la Colegiul Naţional „Decebal” Deva, a fost premiat vineri cu o Diplomă de Merit şi o sumă de 10.000 de lei, net, de Consiliul Judeţean (CJ) Hunedoara, după ce a câştigat medalia de aur la ediţia din acest an a Olimpiadei Internaţionale de Ştiinţe ale Pământului.

Tot mai mulți
Premiul a fost acordat în cadrul unei fes­tivităţi care a avut loc înaintea şedinţei lunare a CJ Hunedoara, autorităţile judeţene manifestându-şi deschiderea pentru sus­ţi­nerea p­erformanţei la învăţătură în rândurile tinerilor.
„Susţinerea performanţei la învăţătură şi a elevilor merituoşi se numără printre priorităţile mandatului meu. Distincţiile şi pre­miile importante cu care s-au întors elevii hunedoreni de la concursurile internaţionale desfăşurate în acest an, ne arată că învă­ţă­mântul românesc începe să producă din ce în ce mai multe valori. Îmi face o deosebită plăcere să-i premiez pe aceşti tineri studioşi şi mi-aş dori ca, pe viitor, numărul acestora să fie din ce în ce mai mare”, a declarat preşedintele CJ Hunedoara, Laurenţiu Nistor.
Cu diplome de merit şi cu câte un premiu în valoare de 1.500 de lei net au fost re­compensaţi şi profesorii care l-au pregătit pe Dragoş Coadă: Cornelia Lucia Ilieş, la chimie, Luciana Teodora Naghi, la biologie, Ana Maria Vulcan, la geografie, şi Sorin Septimiu Stănculescu, la fizică.