FlashSport

Meci de old boys organizat la Hunedoara

Ciprian Marinuţ

Fără fotbal de performanţă în oraş de mai mulţi ani, aproape 2.000 de hunedoreni au venit, sâmbătă seara, pe Stadionul „Michael Klein”, pentru a-şi satisface setea de spectacol la meciul de old boys, dintre echipele de legendă ale Corvinului şi Universităţii Cluj. Andone, Nicşa şi Petcu au făcut show, iar corviniştii au câştigat cu 4-2.

Şi vremea respectă gloriile

Intrarea pe teren a fotbaliştilor, care în anii 80 au făcut parte din echipa de aur a Corvinului a fost însoţită de aplauze furtunoase şi de… apariţia soarelui, după mai bine de două ore, în care a plouat sâcâitor. Căpitanul Andone a fost urmat pe teren de portarul Alexoi, de legendele vii Nicşa, Gabor (care n-a jucat, din cauza unei accidentări), Petcu, Văetuş, Dubinciuc, Colesniuc, Bordean, Gălan, Rus Tetileanu, şi Haidiner, de actualul jucător Bogdan Apostu (Internaţional Curtea de Argeş) şi de fostul campion mondial la box Mihai Leu. Toţi au primit indicaţii de la reputatul tehnician Remus Vlad, fost la Corvinul, după Mircea Lucescu şi Jackie Ionescu. În tabăra „şepcilor roşii“, lider a fost legendarul Remus Cîmpeanu, iar alături de el au jucat Porakzi, Ciocan, Maja, Cazan, Vidican, Chirca, M. Popescu, M. Predatu, Matei, Chiorean, Samoilescu şi Velu.

Şi-au depăşit norma de goluri

Scorul a fost deschis de Nicşa (min. 6), cu un şut plasat din careu, după o pasă a lui Mihai Leu. Tot Nicşa s-a remarcat în minutul 10 cu un vole artistic, imposibil de executat pentru majoritatea jucătorilor din Liga I de azi. Andone a ieşit în prim-plan cu o foarfecă, în preajma propriului careu, şi prin poftă de… atac, deşi el era un fundaş central de netrecut. Extrema Văetuş a impresionat cu centrări perfecte, iar golgeterul Petcu a smuls ropote de aplauze, prin tehnică şi clarviziune. Golul doi a fost semnat tot de Nicşa, cu o scăriţă din careul mare, după o combinaţie între Petcu şi Andone. Clujenii au replicat prin Chircă, stabind scorul la pauză, la 2-1, cu un vole din centrarea lui Vidican.

Show-ul a continuat şi după pauză, când Corvinul a rulat întreg lotul de jucători şi doar Alexoi, Nicşa, Văetuş şi Petcu, dintre cei din primul 11, au rămas în teren până la final. Vedetă a fost actualul jucător de la Internaţional Curtea de Argeş, Bogdan Apostu. Tehnic şi rapid, acesta a creat două faze perfecte, iar Mihai Leu (min. 28 şi 30) a avut simpla misiune de a înscrie cu latul din careul mic şi scorul a ajuns 4-1. Oaspeţii au încercat să-şi salveze onoarea, însă au reuşit doar să reducă din diferenţă, prin Marius Popescu, care a lobat mingea peste Alexoi. Pe final, Petcu a preluat banderola de căpitan de la Andone şi a încercat câteva „scăriţe”, care au fost deturnate de portarul clujenilor.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura