Meci de fotbal, încheiat la spital şi la poliţie

Livia Botici,
Ciprian Marinuţ

O partidă de fotbal din Liga a IV-a, dintre Minerul Uricani şi FC Hunedoara, s-a terminat cu o bătaie generală între suporterii celor două echipe. Sâmbătă, înarmaţi cu bâte, bolovani şi petarde, ultraşii echipei din Valea Jiului şi suporterii adverşi s-au luat la bătaie, 10 dintre ei ajungând la spital.

Minerii se dau… provocaţi

După un meci care s-a terminat cu scorul de 2-0 pentru echipa din municipiul Hunedoara, suporterii celor două formaţii au început un adevărat război, în apropierea stadionului din Uricani. Unii oficiali ai echipei gazdă susţin că galeria formaţiei FC Hunedoara i-a provocat pe suporterii de la Minerul Uricani încă de la intrarea în stadion, iar incidentele au provocat întârzierea startului partidei cu şase-şapte minute. „Nici nu s-au dat jos bine din microbuz, că au început să arunce cu pietre înspre spectatori. Noroc că noi am fost pregătiţi şi am avut forţe de ordine, care au intervenit şi au izolat galeria echipei oaspete”, a spus un oficial al clubului Minerul Uricani.

Hunedorenii acuză

De altă părere sunt însă reprezentanţii echipei din Hunedoara, care susţin că ei sunt victimele, în tot scandalul iscat. „Un grup de 30 de inşi, din tabăra celor din Uricani, a forţat barajul poliţiştilor comunitari şi i-a atacat pe hunedoreni. O parte dintre suporterii noştri a reuşit să fugă şi să sară un gard, însă unii au fost prinşi şi bătuţi. Eu, cu un oficial şi doi jucători ai gazdelor, am încercat să intervenim şi să-i calmăm pe bătăuşi, dar aceştia au lovit în continuare cu bestialitate. Am sunat la 112 şi a venit Smurd-ul şi Poliţia, iar cei răniţi au ajuns la spital”, a declarat Dan Bobouţan, unul dintre membrii fondatori ai FC Hunedoara.

Amendaţi

În urma celor petrecute, 10 tineri, suporteri ai echipei din Hunedoara, au ajuns la spitalul din Lupeni, cu politraumatisme, dar toţi au cerut să fie externaţi. De partea cealaltă, suporterii celor din Uricani, au făcut coadă în faţa sediului Poliţiei din oraş, pentru a da cu subsemnatul. „Un număr de 15 suporteri ai echipei Minerul Uricani şi opt ai formaţiei FC Hunedoara au fost amendaţi. Ancheta continuă, pentru a-i identifica şi pe ceilalţi agresori”, a declarat subcomisarul Dănuţ Mocanu, şeful Poliţiei Uricani.

Au fost „drăcuşorii veseli”?

Potrivit locuitorilor din Uricani, vinovat pentru incidentele de sâmbătă ar fi un grup de romi din oraş, din zona numită oraşul vechi, supranumiţi „drăcuşorii veseli”. „Aceşti indivizi au instaurat un regim de frică în tot oraşul, nimeni nu se poate pune cu ei, pentru că sunt mulţi şi foarte agresivi. Ei îşi rezolvă problemele prin bătaie şi teroare”, spune un bărbat din Uricani. Poliţia infirmă aceste acuzaţii.

2 comentarii la „Meci de fotbal, încheiat la spital şi la poliţie

  • 26 aprilie 2010 la 21:26
    Legătură permanentă

    De asta data un comentariu competent ,profesionist si bine documentat , sincere felicitari , va multumm de asta data domnilor de la MESAGERUL HUNEDOREAN pentru corectitudine , obiectivitate si impartialitate . Un ADEVARAT ARTICOL DE PRESA , care reda informatia bruta fara interpretari partinice . Deci se poate . Aveti sincerele mele felicitari si scuzele de rigoare pentru ultimele mele comentarii .

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.