Măsuri obligatorii pentru proprietarii animalelor de companie

05-plimbare parcMaximilian Gânju

La fel ca şi în majoritatea localităţilor din ţară, la Petroşani, poliţiştii locali vor să modifice o hotărâre de consiliu local şi să cuprindă în ea şi obligativitatea proprietarilor animalelor de companie, care-şi plimbă câinii în spaţiul public, de a avea asupra lor pungi pentru dejecţiile patrupedelor.

Pungi pentru dejecţii
Actuala hotărâre a Consiliului Local Petroşani care reglementează acest capitol, al animalelor de companie plimbate în zonele publice ale municipiului, nu stipulează şi obligativitatea ca proprietarii să aibă la ei mănuşi sau pungi de plastic cu care să strângă după patruped. Astfel, este foarte greu pentru poliţiştii locali să-i prindă pe cei care îşi plimbă animalele în parcuri sau Centrul civic şi lasă mizerie în urma lor. Modificarea HCL ar urma să aibă loc în şedinţa de luna viitoare iar în proiect este stipulată şi această obligativitate.
„În această lună, nu am reuşit să facem propunerea de a revizui actuala HCL, dar cred că în şedinţa din luna martie se va întâmpla acest lucru. Noi nu putem sta să le păzim câinii, să-i urmărim dacă strâng după ei sau nu. E mai simplu să le cerem celor care îşi plimbă animalele în spaţiul public să ne facă dovada că au materialele necesare pentru a strânge după animalele de companie. Cei prinşi o dată vor fi avertizaţi verbal, iar dacă nu vor înţelege de vorba bună, vor fi sancţionaţi”, a explicat Nicolae Stăncioi, şeful Biroului Poliţie Locală Petroşani. Pentru că proprietarii animalelor de companie vor fi tentaţi să dea exemplu câinii maidanezi, pentru a scăpa de sancţiuni, municipalitatea va face demersuri şi către Centrul Judeţean de Ocrotire a Animalelor fără Stăpân ca instituţia să rezolve această problemă.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare