Maşinile parcate neregulamentar vor fi ridicate în Deva

27 martie 2017 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate

Natalia Bumbac

În Deva, maşinile parcate neregulamentar sau abandonate vor fi din nou ridicate, măsura urmând să fie introdusă printr-o Hotărâre a Consiliului local (CL) al municipiului. În şedinţa de vineri, 31 martie, a CL Deva va fi supus aprobării Regulamentul de ridicare, transport, depozitare şi eliberare a vehiculelor, întocmit conform noilor prevederi legislative. Potrivit proiectului de hotărâre, ridicarea maşinilor parcate neregulamentar se va face la solicitarea Poliţiei locale de către Serviciul Public de Întreţinere şi Gospodărire Municipală (SPIGM).
„Şoferii nu vor fi hăituiţi”
În Regulamentul de ridicare, transport, depozitare şi eliberare a autovehiculelor parcate neregulamentar sunt prevăzute anumite tarife pe care proprietarii vor trebui să le achite la recuperarea maşinilor. Pentru ridicare şi transport, tarifele sunt de câte 100 de lei, iar pentru depozitarea maşinii, tariful este de 50 de lei pe zi. În consecinţă, pentru ca un şofer să-şi recupereze maşina ridicată va trebui să scoată din buzunar o sumă de minimum 250 de lei. Totuşi, autorităţile publice devene susţin că se va trece la ridicarea maşinilor doar în cazuri extreme, atunci când se va constata că împiedică circulaţia rutieră, blochează staţiile de autobuz sau alte cazuri de acest gen.
„Vor fi ridicate maşinile parcate pe trecerile de pietoni, în staţiile de autobuze, în locuri de parcare ocupate abuziv sau destinate persoanelor cu handicap, sau cele parcate în zonele verzi. Să nu se înţeleagă că va fi o hăituire a şoferilor. Maşinile vor fi ridicate doar în situaţii excepţionale, atunci când blochează traficul sau ocupă locurile de parcare abuziv, sau cele care staţionează pe trecerile de pietoni”, a declarat Răzvan Mareş, viceprimar al municipiului Deva. Acesta a mai spus că maşinile ridicate vor fi depozitate în parcarea SPIGM de lângă stadion, spaţiul fiind păzit în permanenţă şi care are şi sistem de supraveghere video.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Primarul Goia, la al doilea mandat de şef al PNL Haţeg

Primarul Marcel Goia (foto) a câştigat un al doilea mandat de preşedinte al PNL Haţeg, în cadrul alegerilor interne care...

Bulina albă 28.03.2017

Subcomisarul Dacian Vonu, de la Serviciul Investigaţii criminale al IPJ Hunedoara

Bulina neagră 28.03.2017

Mihăiţă Marius Lingurar, din municipiul Hunedoara

Închide