Maşinile înregistrate în municipiu, scutite de taxa de tonaj

05 transportatori hdVolodia Macovei

Consiliul Local Hunedoara a modificat anexa la HCL 201/2013, referitoare la tarifele pentru accesul autovehiculelor cu masa maximă autorizată de peste 3,5 tone pe străzile din municipiu. Astfel, maşinile grele pentru care se plătesc taxe şi impozite la Primărie vor fi scutite de taxa pe tonaj mare.
Ideea modificării acelei anexe privind obligativitatea unor taxe pentru autovehiculele de tonaj care circulă pe străzi din Hunedoara a venit în urma unor sesizări făcute de transportatorii din zonă, care au maşini de acest fel şi plătesc la Primărie taxe şi impozite locale. Se pare că este vorba de aproximativ 200 de astfel de autovehicule în Hunedoara.
Anul trecut, în vară, CL Hunedoara a aprobat un regulament şi tarifele corespunzătoare pentru eliberarea şi folosirea autorizaţiei de acces pentru autovehicule de tonaj mare, cu masa maximă autorizată de peste 3,5 tone, pe străzile municipiului. Conform acestui regulament, transportatorii din Hunedoara care doreau acces pe alte străzi decât cea care traversează municipiul dinspre Deva spre Călan erau nevoiţi să plătească taxă specială. Unii transportatori ajungeau astfel să achite până la 5.000 de lei pe an, pentru o maşină. „În aceste condiţii, am primit mai multe sesizări de la firme de transport din municipiul Hunedoara şi am decis, de comun acord cu primarul Viorel Arion, să aducem un amendament la regulament, prin care autovehiculele aparţinând persoanelor fizice şi juridice, pentru care se plătesc impozite şi taxe la bugetul local al municipiului, să beneficieze de autorizaţii de acces gratuite. Sperăm ca, prin această facilitate, să-i convingem şi pe alţi transportatori, de dinafara municipiului, să-şi înregistreze maşinile la Primăria Hunedoara. Pentru celelalte firme care tranzitează Hunedoara, taxa de tonaj se menţine în continuare”, a declarat Dan Bobouţanu, viceprimarul municipiului Hunedoara.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare