Martorul cheie din dosarul brăţărilor dacice, condamnat pentru viol

19 aprilie 2017 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate

Natalia Bumbac

Martorul cheie din dosarul „Comorile dacice I”, Florin Râmbetea, îşi va petrece următorii ani în puşcărie. Acesta a fost judecat şi condamnat definitiv pentru viol în judeţul Arad.
Potrivit judecătorului Horea Şurtea, purtătorul de cuvânt al Judecătoriei Arad, bărbatul a fost condamnat la şase ani de închisoare cu executare pentru infracţiunea de viol în formă agravată şi continuată. Totodată, Râmbetea a fost obligat de magistraţi la plata de 50.000 de lei cu titlu de despăgubiri morale victimei. Sentinţa a rămas definitivă după ce a fost atacată cu apel, Curtea de Apel Arad înlăturând o singură prevedere din hotărârea judecătoriei, cea în care instanţa a reţinut faptul că Râmbetea era recidivist.
A abuzat sexual o minoră
Bărbatul originar din Grădiştea de Munte, judeţul Hunedoara, a fost judecat pentru că a violat o minoră de 11 ani, fata concubinei sale cu care avea o relaţie de 13 ani. Pentru aceste acuzaţii, în ianuarie 2016, Florin Râmbetea, în vârstă de 41 de ani, care locuia în satul Şeitin, judeţul Arad, a fost arestat preventiv. Din datele oferite de IPJ Arad, poliţiştii au demarat cercetările în acest caz în urma unei sesizări făcute de mama minorei. Din probele administrate de anchetatori a rezultat că în perioada septembrie – decembrie 2015, Florin Râmbetea a întreţinut relaţii sexuale prin constrângere cu minora de 11 ani.
Florin Râmbetea este cel care a descoperit în urmă cu mai bine de 15 ani, 10 brăţări dacice în zona fortăreţei Sarmizegetusa Regia, din Munţii Orăştiei, pe culmea Căprăreaţa. Comorile găsite atunci au făcut obiectul unui dosar penal celebru denumit „Comorile dacice I”, în care peste 10 persoane au fost judecate şi condamnate definitiv. Deşi iniţial a fost printre învinuiţi, ulterior, Florin Râmbetea a devenit principalul martor al acuzării. Atunci când a fost audiat de instanţă, bărbatul a povestit cu lux de amănunte modul în care i-au schimbat viaţa cele 10 brăţări din aur pe care le-a scos de sub pământ, bijuteriile având o greutate de peste 10 kilograme.

Loading...

Scrie un comentariu

Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Mecanicii morţi în tragedia de la Merişor erau băuţi

Cei doi mecanici, de 51 de ani, respectiv 66 de ani, morţi în accidentul feroviar de la începutul lunii aprilie,...

Bulina neagră, 20.04.2017

Florin Râmbetea, din satul Grădiştea de Munte Pentru că a fost condamnat definitiv la şase ani de închisoare cu executare...

Bulina albă, 20.04.2017

Gabriela Aurora Vărzare, poliţist local în Hunedoara Pentru că, descoperind în fanta unui bancomat din Hunedoara 1.700 de lei, bani...

Închide