Marius Surgent, deputat ALDE Hunedoara: „Există o preocupare concretă de a rezolva problemele sistemului penitenciar din România”

Dezbaterea vizând situaţia penitenciarelor din România, ce a avut loc în Camera Deputaţilor, a scos în evidenţă faptul că situaţia din penitenciare este una istorică, după cum a fost catalogată de ministrul Justiţiei. Mai mult, ministrul Justiţiei Tudorel Toader le-a atras atenţia parlamentarilor că fondul problemelor existente pe tema acestui subiect este unul extrem de sensibil şi extrem de important.

Implementarea unor soluţii concrete
Printre parlamentarii care au luat cuvântul la această dezbatere s-a aflat şi Marius Surgent (foto), deputat ALDE. Acesta a arătat faptul că guvernul a demarat o serie de proiecte ce vizează îmbunătăţirea condiţiilor din penitenciare, iar din 2018 vor fi înfiinţate spaţii noi de cazare. „Există o propunere ce vizează ca începând de anul viitor să fie înfiinţate 1.421 de noi locuri de cazare în câteva unităţi penitenciare. Concomitent, se continuă modernizarea la standarde europene a locurilor de cazare, existente deja în sistemul penitenciar. Încă din această toamnă au fost date în folosinţă cele 200 de locuri de la Penitenciarul Bacău, în decembrie, 200 de locuri la Penitenciarul Giurgiu, 500 de locuri sunt în proces de modernizare la Penitenciarul Deva“, a spus Marius Surgent.

Există o preocupare concretă
“Nu cu mult timp în urmă, Executivul a discutat despre posibilitatea implementării unor soluţii concrete pentru problemele din penitenciare. Astfel, principalele teme ale discuţiilor au vizat: repunerea unor acte normative în circuitul de aprobare; îmbunătăţirea condiţiilor de lucru; eliminarea deficienţelor din legislaţie privind salariile şi pensiile; necesitatea suplimentării veniturilor sistemului penitenciar, prin reînfiinţarea întreprinderilor penitenciare. La o primă estimare, un număr de 20-25 de întreprinderi înfiinţate în penitenciare, pornind de la capacităţile existente, ar putea da de lucru unui număr de 6.000-8.000 de deţinuţi, în condiţii de siguranţă şi cu utilizarea unui număr de personal de supraveghere sensibil redus faţă de punctele de lucru exterioare. Toate acestea ne arată că există o preocupare concretă de a rezolva problemele reale cu care se confruntă sistemul penitenciar din România”, a precizat deputatul hunedorean.

Parlamentarii ALDE sprijină demersurile guvernului
La finalul discursului său, deputatul Marius Surgent le-a atras atenţia parlamentarilor care au solicitat această dezbatere, că tratează superficial şi populist problemele sistemului penitenciar din România. “Astăzi, unii vă manifestaţi îngrijorarea cu privire la rezolvarea situaţiei din penitenciare. Dar unde eraţi în ziua de 11 octombrie 2016, când, în Parlamentul României, a fost dezbătută moţiunea simplă determinată de faptul că ministrul Justiţiei de atunci a recunoscut în faţa CSM că a minţit la CEDO în legătură cu situaţia penitenciarelor din România? Ţinând cont de toate acestea, precum şi de cele prezentate de către domnul ministru al Justiţiei, cred că aţi invocat astăzi această temă, situaţia penitenciarelor din România, la modul superficial şi puţin cam populist. Noi, cei din ALDE, vom sprijini orice iniţiativă care să ducă la crearea de condiţii normale şi civilizate pentru cei care se află în privare temporară de libertate”, a precizat deputatul hunedorean.

2 comentarii la „Marius Surgent, deputat ALDE Hunedoara: „Există o preocupare concretă de a rezolva problemele sistemului penitenciar din România”

  • 27 noiembrie 2017 la 12:51
    Permalink

    Foarte bine. Rezolvați-le pentru momentul când va intra șeful tău Moloț!

  • 27 noiembrie 2017 la 16:06
    Permalink

    E un început ,să sperăm că o să vă țineți de cuvânt și o să reparați ce ați uitat .

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Carmen Hărău, realeasă în fruntea femeilor liberale în judeţ

Cu 172 de voturi „pentru“ din 176 valabil exprimate, senatorul PNL Carmen Hărău (foto) a câştigat un nou mandat de...

Deputatul Laurenţiu Nistor, despre bilanţul guvernării PSD: „Vrem să creştem clasa de mijloc şi vom reuşi!”

Vineri, conducerea organizaţiei judeţene Hunedoara a PSD a prezentat, într-o conferinţă de presă, câteva din primele 100 de măsuri din...

Bulina neagră 27.11.2017

Toma Petcu, ministrul Energiei

Închide