Marin Mititelu: Propagandiştii nu merită acest titlu!

Preşedintele Asociaţiei Civice Solidaritatea Hunedoreană (ACSH), Marin Mititelu (foto), contestă două proiecte de hotărâre propuse astăzi spre aprobare Consiliului local (CL) Hunedoara prin care doi ziarişti vor primi titlul de cetăţeni de onoare ai municipiului. Marin Mititelu a trimis o petiţie în acest sens, adresată autorităţilor locale din municipiul Hunedoara în care arată că Nicolae Stanciu-Gorun şi Victor Niţă sunt „doi foşti propagandişti ai regimului comunist, iar, din acest motiv nu sunt demni de distincţia care urmează să li se acorde”.
„Sunt alţii care merită”
În petiţie se menţionează că ACSH va cere în cadrul şedinţei CL Hunedoara de astăzi, respingerea celor două proiecte de hotărâre din următoarele motive:
„Domnul Nicolae Stanciu-Gorun a fost ziarist, înainte de 1989, în mai multe funcţii importante, deci vajnic propagandist, la ziarul securisto-comunist «Drumul Socialismului», iar după Revoluţie şi în prezent la cotidianul «Ziarul Hunedoreanului», care aparţine TURNĂTORULUI LA SECURITATEA COMUNISTĂ, Mircea Ioan Moloţ, cel care are grave probleme penale pentru distrugerea economică a judeţului Hunedoara, în perioada 2004 – 2015!!!
Domnul Victor Niţă a fost ziarist, înainte de 1989, la ziarul securisto-comunist «Flacăra», care făcea o propagandă deşănţată bolşevismului românesc şi un cult al personalităţii nemaiîntâlnit CRIMINALULUI Nicolae CEAUŞESCU!!!”, se menţionează în petiţia semnată de preşedintele ACSH. În continuare, se arată că Hunedoara a fost declarat oraş-martir al Revoluţiei din 1989, care „a fost, este şi va fi antibolşevică şi anticomunistă”, 12 cetăţeni ai municipiului fiind victime ale evenimentelor de atunci.
Marin Mititelu susţine că sunt alte personalităţi ale municipiului Hunedoara care merită acest titlu şi care au fost date uitării, cum ar fi profesorul Moise Ursu sau alţi dascăli hunedoreni, din mâinile cărora au ieşit elevi olimpici.
„Şi eu am fost…”
Iniţiator al celor două proiecte de hotărâre este consilierul local PSD Ion Bădin. Contactat pentru a-i solicita un punct de vedere despre petiţia ACSH, acesta a spus că şi el a fost „propagandist comunist” şi regretatul poet Adrian Păunescu a fost… Acesta a mai explicat că activitatea unui om nu poate fi judecată doar prin prisma perioadei în care a trăit, iar cei doi ziarişti propuşi pentru a primi titlurile de cetăţeni de onoare ai municipiului Hunedoara au avut un rol important în promovarea judeţului. „Sunt doi ziarişti care merită acest titlu pentru ce au făcut în presă, care scriu şi la ora actuală. Pentru modul în care au promovat judeţul. Nu putem lega activitatea unui om doar de perioada în care a trăit”, a explicat Ion Bădin, consilier local al municipiului Hunedoara. (N. Bumbac)

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

A pozat ani de zile într-un oponent al unui primar, s-a bătut cu de­ciziile sale…

13 ore ago

Județul Hunedoara poate deveni Destinația Anului 2024

Județul nostru are patru obiective în­scrise în cea mai importantă competiție din turismul românesc: Cetățile…

13 ore ago

Bulina albă

Denisa Oniciu din cadrul Detașamentului de Jandarmi Petroșani Pentru că a obținut medalia de bronz…

13 ore ago

Bulina neagră

Costantin N., judecat pentru furt Pentru că a fost trimis în judecată pentru furt calificat…

13 ore ago

Mama unui tânăr, dispusă să ajungă la închisoare pentru a-și „salva” copilul

Tânărul a provocat un accident rutier cu autoturismul familiei și ar fi rămas fără permis…

15 ore ago

Zeci de articole de îmbrăcăminte – furate de un bărbat din Deva

Bărbatul din municipiul Deva a intrat într-un magazin universal din localitatea Petrila, și-a încărcat coșul…

15 ore ago