Categories: ActualitateFlash

Hada, Raţă-Bugnariu şi Bende, reclamaţi la DNA

Sorina Popa

Preşedintele Asociaţiei Civice Solidaritatea Hunedoreană (ACSH), Marin Mititelu, a depus o plângere la DNA – Serviciul Teritorial Alba-Iulia, pe numele fostului primar al municipiului Hunedoara, Ovidiu Hada (foto stânga), al secretarului municipiului, Aurel Raţă-Bugnariu (foto mijloc) (el deţine şi în prezent această funcţie) şi a doctorului Barna Bende (foto dreapta), managerul Spitalului „Alexandru Simionescu”, din localitate.

O supraevaluare de 3 milioane de euro

Potrivit plângerii penale, cei trei sunt acuzaţi de delapidare, abuz în serviciu contra intereselor publice, deturnare de fonduri şi asociere pentru săvârşirea de infracţiuni. „Vă aducem la cunoştinţă faptul că cei trei, fiecare în postura funcţiei pe care o ocupa în perioada 2009-2011, împreună cu aparatul administrativ din subordinea acestora şi cu alţi co-autori, s-au făcut vinovaţi de vătămarea gravă şi iremediabilă a intereselor Unităţii administrativ teritoriale a municipiului Hunedoara, a statului român şi a locuitorilor Hunedoarei, prin cheltuirea/însuşirea într-un mod infracţional a banului public”, se arată în plângerea penală a ACSH. Marin Mititelu susţine în actul trimis DNA, că achiziţionarea aparaturii medicale pentru spitalul municipal s-a făcut fără să se respecte legea. Este vorba de o achiziţie făcută pentru spital, pe vremea când primar era Ovidiu Hada. „Există un raport al Curţii de Conturi Hunedoara, care arată că acel contract nu s-a făcut cu respectarea legii. Auditorii au constatat că, deşi valoarea estimată a aparaturii licitate era de aproximativ 4 milioane de euro, compartimentele de resort din cadrul aparatului de specialitate al primarului au întocmit ulterior un referat în care se menţiona că valoarea estimată a contractului de leasing este de 6,68 de milioane de euro. Valoarea estimată publicată pe SEAP a fost exagerat de mare, comparativ cu valoarea reală a echipamentelor şi aparaturii medicale, fiind deci supraestimată. În concluzie, această supraestimare a condus la încheierea unui contract de leasing financiar la un preţ nereal, foarte păgubos pentru bugetul local. S-a estimat că valoarea contractului respectiv este mai mare decât valoarea reală cu aproape 3 milioane de euro”, susţine Marin Mititelu.
„Cei trei împotriva cărora am făcut plângerea penală la DNA sunt oameni pătaţi. Cine va mai acorda fonduri europene municipiului Hunedoara, dacă se întâmplă asemenea lucruri aici?”, se întreabă Mititelu.

MesagerulHunedorean

View Comments

  • Cata lume saraca este in Hunedoara ,cu acesti bani se puteau face o cantina sociala si se puteau asigura o masa calda zilnica ,dar dupa cum vedem fura tot cei care au servici si bine platit de stat , e rusinos .

  • Mititelu e dus cu pluta. El reclama pe toata lumea. El le stie pe toate. Daca e asa valoros, de ce nu candideaza la primaria hd, ca a mai incercat un sindicalist si a luat aproximativ 150 voturi, cand avea 10000 de sindicalisti. Daca licitatia a fost publicata pe seap, ii sufla de praf, pt ca a fost licitatie publica. Valoarea estimata e maximul la care se poate licita, castiga pretul cel mai mic. Asa ca daca cineva vindea aparatura la preturi mai mici, putea veni la licitatie.

  • organu trebuie sa aibe de lucru , cu rost sau fara rost , pinioanele justitiei trebuie sa se invarteasca , sa nu rugineasca , cu rost sau fara rost, dreptatea sau nedreptatea trebuie impartita temeinic ,cu rost sau fara rost ,aparatura medicala chiar si invechita nu poate fi folosita deoarece multi nu stiu limbile straine in care este scris prospectul asta daca au vreunul , destepti cu pretentii se gasesc multi peste tot , iar d,astia care -si cauta de lucru si au chipurile cate o asociatie , se baga in seama ca si chilotii tanga in gaura fundului, ca de facut tot nu,s in stare sa faca ceva cu adevarat benefic, apai de sindicalisti care au supt la viata lor tzatza (adeca fonduri) i-am cunoscut , i-am vazut, i-am mirosit si le-am simtit duhoarea atata timp cat am lucrat alaturi de ei ,niste bieti profitori veniti cu trenul foamei din sud sau din est in anii trecuti , bieti mititei invatacei fara rost fara temei ce la cap mai sar si ei,....

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

13 ore ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

13 ore ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

13 ore ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

13 ore ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

13 ore ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

13 ore ago