Mariana Câmpeanu rãmâne ministrul Muncii

Sorina Popa

Ajunsă senator din Colegiul Hunedoara, fostul ministru va conduce Ministerul Muncii şi în Guvernul Ponta II.

Cu sprijinul lui Moloţ

Ieri, Mariana Câmpeanu (foto) a fost nominalizată oficial pentru a ocupa postul de ministru al Muncii în noul cabinet. Ministrul liberal a obţinut un nou mandat de parlamentar candidând la Senat în Colegiul Hunedoara şi a ocupat a doua poziţie în topul senatorilor care au obţinut cele mai multe voturi, respectiv 53.386. Câmpeanu ar urma să fie pentru a treia oară ministru al Muncii. Principalele măsuri pe care le-a luat în acest mandat a fost reîntregirea indemnizaţiilor pentru creşterea copiilor, de la 75 la sută la 85 la sută, dar şi restituirea contribuţiilor la sănătate reţinute ilegal pensionarilor. Câmpeanu este membru PNL din anul 1997.
Potrivit unor surse din PNL, se pare că acest nou mandat de ministru al Marianei Câmpeanu i se datorează liderului liberalilor hunedoreni, Mircea Ioan Moloţ, care s-a bătut pentru ca ea să ocupe funcţia respectivă încă o dată.
Născută la 1 mai 1948, în satul Boloci, din judeţul Teleorman, Mariana Câmpeanu este absolventă a Academiei de Studii Economice din Bucureşti, specializarea Cibernetică economică.

Este o persoană destul de înstărită  

Mariana Câmpeanu are, conform declaraţiei de avere completată în iunie 2011 şi postată pe site-ul Camerei Deputaţilor, trei apartamente în Capitală şi o casă de vacanţă în judeţul Buzău, dar şi două terenuri, unul intravilan şi unul agricol, în judeţele Buzău şi Brăila. Ea mai deţine un autoturism Ford, fabricat în 2007. La capitolul active financiare, Mariana Câmpeanu are un fond de investiţii la ING, în valoare de 7.256 lei, deschis în 2003, patru depozite bancare, dintre care două la BRD, în valoare de 15.000 lei şi 6.253 lei, unul la Raiffeisen Bank, în valoare de 7.054 lei şi la RBS, în valoare de 5.100 lei. Tot la BRD, Mariana Câmpeanu mai are un cont curent în valoare de 50.091 lei, un alt cont fiind deschis la Bank Post, în valoare de 26.267 lei.
Mariana Câmpeanu are şi un împrumut la RBS, contractat în 2007, cu scadenţă în 2012, în valoare de 9.500 euro. Ministrul propus pentru Muncă are trecute în declaraţia de avere şi mai multe acţiuni, la BRD, în valoare de 4.300 lei şi la SC Berceni, 200 de lei, reprezentând părţi sociale. Aceasta a acordat şi un împrumut, către o persoana fizică, în valoare de 1.500 euro. Salariul de deputat al Marianei Câmpeanu a însumat, pe anul 2010, 48.948 lei, iar soţul acesteia a obţinut venituri din pensie în valoare de 17.784 lei.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare