Maria Claudia Nechita s-a calificat la Jocurile Olimpice

7 iunie 2021 | Adauga un comentariu | Publicat in: Sport

Pugilista română Maria Claudia Nechita (foto) s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo, după ce a învins-o pe turcoaica Aycan Guldagi, în sferturile de finală ale cat. 57 kg, în turneul preolimpic de box de la Paris.
Maria Claudia Nechita (27 ani) a făcut spec­tacol în faţa tinerei adversare (20 ani), punc­tând din toate poziţiile şi câştigând clar, la puncte, cu 5-0.Nechita va boxa în semi­finale cu italianca Irma Testa, vic­to­rioasă în faţa croatei Nikolina Cacic (5-0). România va fi reprezentată de doi boxeri la JO de la Tokyo, Cosmin Gîrleanu (cat. 52 kg) şi Claudia Nechita (cat. 57 kg).
România are până acum 87 de sportivi ca­lificaţi la JO 2020 (nominal sau locuri cotă) la 13 discipline sportive: înot, atletism, ca­notaj, fotbal, gimnastică artistică, baschet 3×3, ciclism, lupte, tir sportiv, canoe, tenis de masă, box şi scrimă.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Medalii pentru sportivii români la Poznan

Sportivii români Cătălin Chirilă şi Victor Mi­ha­lachi au câştigat medaliile de bronz în pro­ba de canoe -2 pe distanţa de...

Marele canal de pe Sena care va face legătura între Paris şi Europa de Nord

Zilele trecute au început lucrările la unul dintre cele mai importante proiecte de in­fra­structură europeană: canalul Seine-Nord Europe, care ar...

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Tot mai multe voci sus­ţin că un politician din ves­tul regiunii cu lăm­paşe va face un salt po­li­tic pentru a...

Închide