Marele Premiu al Turciei de Formula 1 a fost anulat

Marele Premiu al Turciei de Formula 1, prevăzut iniţial să se desfăşoare pe 13 iunie, a fost anulat din cauza situaţiei sani­tare din această ţară şi înlocuit în calen­darul automobilistic mondial cu o a doua cursă în Austria, pe 27 iunie.
Acest Mare Premiu va avea loc cu o săptămână înaintea celui din Austria, tot pe circuitul din Spielberg. Datorită aces­tor schimbări, MP al Franţei a fost devan­sat cu o săptămână şi se va desfăşura pe 20 iunie. Potrivit organizatorilor, mare parte a celor 15.000 de locuri prevăzute în fiecare zi pentru MP al Franţei s-au vândut deja.
În iulie 2020 s-au disputat două curse pe circuitul austriac, pentru a lansa sezo­nul de F1 după amânarea tuturor et­pelor prece­dente.
Circuitul din Spielberg este proprietatea lui Dietrich Mateschitz, cofondatorul Red Bull şi principalul acţionar a două echipe de F1, Red Bull Racing şi Alpha Tauri.
Promotorul MP al Franţei nu a candidat, în această săptămână, la organizarea unei a doua curse pe circuitul din Le Castellet.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare