ActualitateFlashPolitica si administratie

Marea relaxare începe cu marea discriminare

Adriana Năstase

România a ajuns la puţin peste 4,2 milioane de persoane vaccinate şi este departe de ţinta de cinci milioane de persoane imunizate până la 1 iunie, însă premierul Florin Cîţu a precizat că va fi respectat calendarul relaxărilor.

Valul 3 a dispărut
Pe 15 mai, România a eliminat purtarea măştii de protecţie în aer liber, iar guvernul a anunţat calendarul următoarelor etape de relaxare, care vor avea loc la începutul fiecărei luni de vară. „Am prezentat un calendar al relaxărilor, 1 iunie, 1 iulie şi 1 august, ne ţinem de acest calendar”, a anun­ţat Florin Cîţu.
„Valul 3 am văzut că a dispărut, numărul per­soa­nelor aflate acum la ATI este la 600, numărul per­soanelor pozitivate scade în fiecare zi. Avem aces­te rezultate. Nu avem nici un motiv să nu mergem cu această campanie de relaxare mai departe”, a spus premierul.
Potrivit calendarului anunţat la mijlocul lunii mai, restricţiile de la 1 iunie se ridicau în condiţiile în care se vor imuniza 5 milioane de persoane, iar incidenţa va fi mai mică sau egală cu 3 cazuri de Covid la mia de locuitori.

Ce restricţii ar putea fi ridicate de la 1 iunie
Masca de protecţie nu va mai fi obligatorie pen­tru persoanele vaccinate, în spaţiile închise.În pre­zent, masca de protecţie nu mai este obli­ga­torie doar în aer liber, cu excepţia locurilor aglo­merate.
Totodată, de la pentru 1 iunie se redeschid fes­ti­va­lurile, iar dacă toate persoanele sunt vaccinate, atunci numărul maxim admis este de 5.000.De ase­menea, se deschid şi cluburile, dar numai la ca­pa­ci­tate maximă de 50 la sută şi doar dacă toate per­soanele sunt vaccinate. Mai mult orga­nizarea nun­ţilor, a botezuri sau a meselor festive în exterior va fi posibilă cu maximum 70 de persoane şi în interior.
Şi sălile de sport ar putea funcţiona cu 70 la sută din capacitatea spaţiului, fără mască de ­pro­tecţie. Condiţia este asigurarea unei suprafeţe de 7 metri pătraţi pentru o persoană.

3 comentarii la „Marea relaxare începe cu marea discriminare

  • Dna Năstase!
    Nicicum nu e bine asa-i!?
    Sau sa zic mai bine dna Popa?

  • Atenție la termeni. Vaccinarea nu înseamnă imunizare.

  • Da „nicicum nu-i bine” ținând cont că „vaccinarea” nu este obligatorie. Ia sa-l întrebăm pe dr Arafat de dosarele în care este implicat IGSU, cheltuieli nejustificate descoperite de curtea de conturi în 2020! Ce spune despre asta? Aaaa nimic, tace sonor și vorbește despre „vaccinare”.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura