Mare-i grădina Domnului, dar mulți au sărit gardul!

Dușmănia dintre doi vecini, care du­rea­ză de mai mulți ani, s-a transformat într-un adevărat război de gherilă. În loc să îngroape securea războiului și măcar să se tolereze, nici unul nu vrea să cedeze. Luptele purtate de cele două părți ajung să fie încheiate de instanțele de judecată ori procurori.

O adevărată hărțuire
Audierile protagoniștilor sunt un deliciu pentru ”asistența” din sala de judecată, pentru că stârnesc hohote de râs. De la ”arme” cu ultrasunete folosite de o tabără și până la incursiunile în teritoriul ”inamicului”, pentru acțiuni de ”sabotaj”, toate sunt istorisite în sala de judecată. Râca dintre cele două familii din Deva ar fi plecat de la un teren. ”Reclamanții au arătat că, la început, s-au înțeles bine cu pârâții, până în momentul în care aceștia au dorit să le vândă terenul. Reclamanții au arătat că și-au declarat o disponibilitate în acest sens, dar, când au aflat prețul cerut au refuzat categoric oferta. Pârâții au refuzat să accepte refuzul nostru, și, pentru a-i constrânge să le cumpere terenul, au pornit nu doar șicane, ci pur și simplu o adevărată hărțuire împotriva lor. Astfel, pârâții au început prin a aduce și depozita pe terenul lor, în imediata apropiere a geamurilor casei reclamanților, tot felul de cauciucuri și materiale, cărora le dădeau foc, producând un fum și miros greu de suportat și dăunător pentru sănătate; au adus câini și tot felul de păsări, care făceau gălăgie și produceau miros; au construit o latrină (wc), precum și un coteț pentru câini și un coteț pentru păsări, cu platformă betonată aferentă, precum și un șopron în care depozitează tot felul de mâncăruri pentru câine și păsări, tot în imediata apropiere a geamurilor și a curții casei reclamanților.Au mai arătat reclamanții că s-a ajuns în situația în care nu mai pot sta în curtea și grădina casei, să mai pot deschide geamurile la casă și nu se pot odihni, nici ei și nici copiii lor, din cauza gălăgiei provocate de câinii și de păsările pârâtului, precum și a mirosurilor și fumului”, se arată în dosar.

S-au apărat în fața magistraților
Reclamanții au cerut ca instanța să oblige pârâții să își mute pompa de apă la o distanță de cel puțin 50 de metri de locul unde aceasta se află amplasată în prezent, respectiv să mute locația câinilor pe care pârâții îi dețin, la aceeași distanță, precum și obligarea pârâților să nu mai facă focuri și să nu mai ardă nimic pe terenul proprietatea lor. Cei acuzați s-au apărat motivând că vecinul reclamant manifestă o atitudine șicanatoare la adresa lor. ”Au menționat că pompa de apă nu poate fi relocată, câinii asigură paza proprietății și nu pot fi opriți din lătrat, în condițiile în care, de multe ori, chiar reclamantul este cel care îi stârnește, montând și aparate cu ultrasunete, care creează o stare de disconfort și agitație tuturor animalelor din gospodărie.Au menționat pârâții că aparatele montate de reclamant le afectează sănătatea, întrucât pârâtul poartă aparat auditiv, iar pârâta poartă stimulator cardiac, fiind nevoiți să monteze un panou care să reducă efectele aparatelor cu ultrasunete”, se mai arată în dosar. Instanța a reținut că între părți există o stare conflictuală care durează de mai mult timp, încă din anul 2016, dar nu sunt îndeplinite condițiile de emitere a ordonanței președințiale și au respins cererea. (M.Gânju).

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.