Categories: Sport

Marcu, arcaşul candidat la Olimpiadă

Ciprian Marinuţ

Cel mai valoros sportiv al secţiei de tir cu arcul de la CS Aninoasa-SCM Deva, Răzvan Marcu, a început „asaltul” pentru calificarea la Jocurile Olimpice Londra 2012. Sportivul de 20 de ani a făcut primul pas spre competiţia supremă din Anglia, prin cucerirea titlului de campion naţional la seniori.
 

Obligat să intre în top 30 la Mondiale
Component al Lotului Olimpic de tir cu arcul, Răzvan Marcu este, la acest moment, arcaşul numărul unu în România, la seniori. Titlul de campion naţional cucerit recent la Izvorani este al 20-lea din palmaresul hunedoreanului, în cei 10 ani de activitate. Marcu este unul dintre puţinii sportivi hunedoreni care are şanse de calificare la Olimpiada din 2012. „Pentru a fi prezent la Jocurile Olimpice, trebuie să intru în primii 30 de sportivi la Campionatul Mondial din Italia, din luna iunie. Sunt încrezător în şansele mele, dacă voi continua pregătirea începută cu antrenorul Viorel Hăbian. Înainte de participarea la concursul din Italia, voi participa la două Grand Prinx-uri, în Antalya şi Croaţia, precum şi la o Cupă Mondială, ce va avea loc tot în Antalya. Anul acesta, este cel mai dificil pentru mine, având un program greu, cu multe competiţii internaţionale şi naţionale”, a spus Răzvan Marcu, multiplu campion naţional.

 

Arc de la COSR
Răzvan Marcu va primi, în luna martie, un arc nou, model 2011, de la Comitetul Olimpic Român şi Federaţia Română de Tirc cu Arcul, întrucât oficialii celor două foruri sunt conştienţi de şansele sportivului hunedorean, de a se califica la Olimpiadă. „Mă bucur că primesc un arc nou, pentru că mă ajută să măresc punctajele. Un arc nou şi competitiv creşte calitatea la grupajul săgeţilor, măreşte viteza cu care pleacă săgeţile din arc şi sporeşte constanţa tragerilor”, a afirmat sportivul pregătit de antrenorul Viorel Hăbian.

Competiţii de pregătire
Răzvan Marcu va fi prezent în luna martie la Cupa „Primăverii”, competiţie organizată de Federaţia Română de Tir cu Arcul. „Este un sport costisitor, iar dacă nu eşti susţinut, e greu să ai performanţe. Este important pentru mine să am cât mai multe concursuri la activ, pentru a avea cât mai multe şanse de calificare la Olimpiadă. Ar fi un vis împlinit pentru mine, după ce în anul 2007, am ratat calificarea la Jocurile Olimpice de la Beijing 2008”, a mai spus sportivul, care este student în anul II la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport „Spiru Haret” din Bucureşti.

MesagerulHunedorean

View Comments

  • Felicitariiiii pentru Jumongul hunedorean!!!!!!!!!!!da Anton când ???????? Poate cand începe autostrada !!!!!!!!!

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

15 ore ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

15 ore ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

15 ore ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

15 ore ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

15 ore ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

15 ore ago