Categories: Sport

Au ţintit opt titluri de campioni

Ciprian Marinuţ

Arcaşii seniori şi juniori de la SCM Deva – Minerul Aninoasa au obţinut opt medalii de aur, două de argint şi două de bronz şi au stabilit un nou record naţional la Campionatul Naţional de tir cu arcul indoor, desfăşurat la finalul săptămânii la Izvorani.
 

Valoarea învinge criza
Sportivii „crescuţi” la Minerul Aninoasa de antrenorul Viorel Hăbian au fost din nou cei mai precişi din România, chiar dacă acum, din cauza sărăciei, au dublă legitimare cu SCM Deva. Arcaşii hunedoreni au dominat autoritar Campionatul Naţional de tir cu arcul indoor, desfăşurat la finalul săptămânii la Izvorani, cucerind un număr de 12 medalii. Şase medalii au fost cucerite în probele individuale, cinci la echipe şi una a fost acordată pentru ocuparea locului întâi în clasamentul general pe cluburi. În ierarhia cluburilor, echipa de la SCM Deva/Minerul Aninoasa a fost urmată de CSS Rădăuţi şi Activ Bucureşti.

 

Marcu visează la Olimpiadă
Cele mai bune rezultate dintre cei 11 sportivi hunedoreni le-au obţinut  Simona Băncilă şi Răzvan Marcu. „Veterana” Băncilă a cucerit trei medalii de aur, iar „noua stea”, Marcu, a obţinut două de aur şi una de argint, toate în probele de arc olimpic. Băncilă a triumfat la individual senioare, la echipe mixte cu Răzvan Marcu şi la echipe senioare, cu Luminiţa Boroş şi Andreea Uritescu. Marcu a obţinut aurul la individual seniori şi echipe mixte şi a cucerit argintul la echipe seniori cu Viorel Hăbian şi Călin Daniel. Băncilă şi Marcu au stabilit şi un nou record naţional în proba de echipe mixte cu 156 de puncte din 160 posibile. Ultima medalie la arc olimpic pentru hunedoreni a obţinut-o Luminiţa Boroş, bronz la senioare individual. Câştigarea acestor medalii naţionale reprezintă primii paşi pentru Răzvan Marcu în cursa de calificare la Jocurile Olimpice Londra 2012.

Cinci medalii la arc compound
În probele de arc compound, arcaşii de la SCM Deva-Minerul Aninoasa au obţinut următoarele cinci medalii: bronz la seniori prin Mugur Nicu, aur la junioare prin Laura Velea, aur la juniori prin Andrei Hancheş, aur la echipe seniori prin Gigi Puşcă, Mugur Nicu şi Radu Rădoi şi argint la echipe juniori mixte, prin Laura Velea şi Andrei Hancheş.
La ediţia 2011 a Campionatului Naţional indoor, seniori, senioare, junioare şi juniori, de la Izvorani, au participat peste 200 de sportivi de la următoarele 13 cluburi din ţară: CSM Suceava, CSM Iaşi, SCM Deva-Minerul Aninoasa, CSŞ Rădăuţi, Activ Bucureşti, Citadel Dej, Besta Bucureşti, Attor Sebeş, Kinetic Bucureşti, Redpoint Oradea, Atlantis Braşov, CS Eforie şi Cetate Râşnov.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

o zi ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

o zi ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

o zi ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

o zi ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

o zi ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

o zi ago