ActualitateFlash

Mandate de arestare pentru 30 de proxeneţi

02 curve

Nicoleta Popa

Magistraţii Tribunalului Alba au admis, ieri, după o şedinţă-maraton, care a durat toată noaptea, cererea procurorilor privind arestarea preventivă a 25 de persoane din grupul celor peste 70 reţinute marţi de DIICOT. Dintre acestea, 21 sunt hunedoreni.
Aceştia sunt acuzaţi de constituire în grup infracţional organizat, trafic de minori, proxenetism şi prostituţie. Totodată, magistraţii au emis mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile şi pe numele a cinci persoane care deocamdată nu sunt de găsit, una dintre ele fiind din judeţul Hunedoara. Alte 40 de persoane din acest grup sunt cercetate în stare de libertate. Potrivit purtătorului de cuvânt al Curţii de Apel Alba Iulia, Cosmin Muntean, cei 25 au făcut deja recurs împotriva deciziei Tribunalului Alba, care se va judeca astăzi la Curtea de Apel Alba Iulia.

Peste 70 de persoane anchetate
Gruparea infracţională era specializată în trafic de persoane şi de minori, proxenetism şi prostituţie şi acţiona atât în interiorul ţării, de-a lungul DN 7, între Ilia şi Cugir, dar şi în străinătate. Marţi, au fost organizate descinderi în peste 70 de locuinţe din Deva, Hunedoara, Orăştie, Simeria, Geoagiu, Romos, dar şi în Cugir, judeţul Alba. La sediul DIICOT Alba Iulia au fost aduse peste 70 de persoane. Numărul celor învinuiţi este mai mare, unii dintre ei aflându-se în străinătate. În prezent, 10 persoane sunt investigate de poliţiştii români, cu sprijinul poliţiei din mai multe ţări europene, două dintre ele fiind deja arestate la Foggia, în Italia. După 1990, în zona oraşelor Geoagiu, Orăştie şi Cugir, s-au format nuclee de persoane fără ocupaţie, unele cu antecedente penale, care au început să practice prostituţia şi proxenetismul stradal, de-a lungul DN 7. Proxeneţii racolau tinere provenite din familii fără posibilităţi materiale, dezorganizate, care trăiesc la limita subzistenţei. Multe dintre fetele racolate şi obligate să se prostitueze erau minore.

One thought on “Mandate de arestare pentru 30 de proxeneţi

  • …si din 90 incoace unde era politia si de ce intr-o tara in care prostitutia este ilegala s-a proliferat intr-o absoluta libertate? doar nu se credea ca fetele de pe marginea drumului sunt la cules de cirese? vai ce i-a mai durut capul pe toti(responsabili cu ordinea publica)de aceste amarite, acum cind proxenetii lor au averi inimaginabile…suntem eroi…si fetele de pe soselele tarii sunt catapultate din Trinidad Tobago? nu traiesc intr-o comunitate in care stim cu totii unii de altii(din pacate chiar prea mult), dar ne facem ca ploua, ca de, e un act de democratie sa faca cine ce vrea…dar nu sa se permita prostitutia copilelor minore si chiar a majorelor…ca prostitutia nu este legala si ar trebui ca si saracia sa fie ilegala si indolenta civica…

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura