Managerul spitalului din Deva şi-a retras demisia!

23 mai 2018 | 3 Comentarii | Publicat in: Flash, Politica si administratie

Sorina Popa

La începutul lunii aprilie, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Deva, Adina Pera-Ştefănie (foto), şi-a înaintat demisia din această funcţie. Ea avea 45 de zile de preaviz, iar în cazul în care conducerea CJ Hunedoara ar fi fost de acord, Adina Pera-Ştefănie putea pleca mai repede de acest termen de pe post.

Însă, surpriză, Adina Pera-Ştefănie a făcut o cerere de retragere a demisiei, fiind încă în perioada preavizului. Preşedintele CJ Hunedoara, Mircea Bobora, a declarat pentru MESAGERUL HUNEDOREAN că a acceptat această cerere de retragere a demisiei managerului Spitalului Judeţean din Deva.
”M-am răzgândit, am renunţat la demisie. Vreau să continui proiectele de la spital, de aceea am decis să îmi retrag cererea de demisie din funcţie. Probabil că am acumulat şi oboseală, de aceea am vrut să renunţ”, a declarat Adina Pera-Ştefănie pentru MESAGERUL HUNEDOREAN.
Adina Ileana Pera-Ştefănie a câştigat concursul pentru acest post în iulie 2017. Ea a obţinut la proba scrisă 8,18 puncte, iar la susţinerea proiectului de management a luat 8,67. Tânăra manageră susţinea anul trecut că spitalul poate fi revitalizat, dacă se face o evidenţă foarte clară a stocurilor de medicamente, a materialelor sanitare. „Cred că se înregistrează aici stocuri foarte mari de medicamente, existând riscul să expire termenul lor de valabilitate”, a spus Pera-Ştefănie la susţinerea examenului pentru funcţia de manager al spitalului devean.
Ea declarase în aprilie 2018 că nu au fost presiuni asupra sa să demisioneze, dar nu mai vrea să continue pe acest post, motivele fiind strict personale. Pera-Ştefănie spunea că a preluat conducerea spitalului judeţean cu dorinţa de a face treabă, de a repune instituţia medicală pe drumul cel bun. Situaţia spitalului devean este una gravă, având în vedere că unitatea înregistrează datorii de aproape 10 milioane de lei, situaţia fiind moştenită de ani de zile.
Adina Pera-Ştefănie a absolvit Facultatea de Ştiinţe Economice din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj Napoca, dar şi Facultatea de Relaţii Internaţionale şi Studii Europene de la aceeaşi universitate. Are 36 de ani. A lucrat la Parlamentul României, la Senat, ca şi consilier, dar şi la ADR Nord-Vest Cluj, ca expert fonduri europene.

Comentarii (3)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Nicolae spune:

  Deci ce sa intelegem de aici , ca atunci cand isi fac treaba e un fapt exceptional/stire ?
  Tara tuturor posibilitatilor ! 🙁 🙁

 2. Mircea spune:

  Sa vedem ce spune si domnul arhitect…

 3. Cucuvea spune:

  Si daca obosesti peste o luna iti dai din nou demisia stimata doamna?
  Bambilici…

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Bulina neagră, 23.05.2018

Marius Sorin Dolcu,  tânăr din Lupeni, judecat pentru furturi din societăţi comerciale Pentru că după ce a fost iertat de...

Bulina albă, 23.05.2018

Ioana Bogdan, jurist, jurnalist şi gastronom din Deva Pentru că a câştigat trofeul Young Chef by Angst & ULMA, cel...

Gura lumii, 23.05.2018

Din câte se zvoneşte, unii aleşi de prin nordul judeţului sunt exasperaţi de tăierile de pădure din zonă. Abia au...

Închide