Actualitate

Mama care şi-a aruncat pruncul la gunoi a scăpat de puşcărie

03-cecilia-vormair-mama-abandon-baiat-la-containe-2Maximilian Gânju

Tânăra din Petroşani care şi-a aruncat pruncul nou-născut într-un container de gunoi a scăpat de închisoare, după ce şi-a ispăşit o parte din pedeapsă şi îşi face sărbătorile în libertate.

Magistraţii Judecătoriei Gherla au admis cererea înaintată de Cecilia Vormair (foto) cu privire la liberarea condiţionată, după ce şi comisia de liberare condiţionată din cadrul Penitenciarului Gherla a fost de acord că tânăra a îndeplinit toate condiţiile pentru a ieşi din penitenciar înainte de executarea în întregime a condamnării, iar procurorii nu au contestat decizia. Tânăra a fost acuzată de tentativă de omor şi condamnată de Tribunalul Hunedoara, la şase ani de închisoare şi cinci ani interzicerea drepturilor civile. Curtea de Apel Alba Iulia a luat în calcul circumstanţele atenuante şi a redus pedeapsa de la şase ani la patru ani, iar cea complementară de la cinci ani la doi ani. Cum o parte însemnată din pedeapsă a fost deja executată şi comportamentul femeii în penitenciar a fost unul bun, tânăra îşi face sărbătorile în libertate.
Cecilia Vormair şi-a abandonat bebeluşul la un container de gunoi din spatele blocului în care locuia, imediat după ce l-a născut, iar micuţul a fost salvat de către un gunoier. Când a ajuns la spital, bebeluşul avea o temperatură de doar 30 de grade Celsius. Copilul a fost aruncat pur şi simplu în container, după cum, femeia le-a arătat anchetatorilor la reconstituire, iar acest lucru i-a determinat pe procurori să schimbe încadrarea juridică a faptei din „punerea în pericol a unei persoane care nu se poate apăra” în „tentativă de omor”. Mama băieţelului le-a mai spus anchetatorilor că a vrut să scape de prunc de teamă ca iubitul ei să nu o părăsească. A născut singură în apartamentul închiriat, împreună cu concubinul ei, pe strada Saturn din cartierul Aeroport. Când a simţit că i-a venit sorocul, femeia a plecat din pat de lângă iubitul ei, taximetrist în Petroşani, a mers într-o cameră alăturată şi a născut. Cu o foarfecă a tăiat cordonul ombilical şi fără să se gândească la viaţa bebeluşului, l-a aruncat în găleata de gunoi, după ce în prealabil îl înfăşurase în mai multe haine şi într-o pungă din plastic. Şi-a luat pe ea un hanorac cu glugă şi s-a dus la containerul din apropiere, unde a aruncat copilul, fără să aibă nici o remuşcare. Apoi s-a comportat de parcă nimic nu s-ar fi întâmplat, iar anchetatorii au aflat că nici măcar iubitul ei nu a realizat că femeia născuse.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura