Malul Mureşului transformat în rampă de gunoi menajer

27 ianuarie 2015 | Adauga un comentariu | Publicat in: Comunitate

04 gunoiDSC_0187Oana Mihnea

Se pare că aruncarea deşeurilor la voia întâmplării încă este o problemă de actualitate, care poate afecta o întreagă comunitate. În acest sens, mai mulţi cetăţeni ne-au sesizat faptul că malul Mureşului, în zona barajului de la Mintia, a fost transformat de o vreme încoace în rampă de gunoi.

Şoferii care circulă pe acea porţiune de drum, DJ 706 A, sunt îngroziţi de priveliştea creată din cauza unor gunoaie, aruncate lângă şosea, pe malul Mureşului. În acea zonă se doreşte nivelarea terenului pentru a obţine o albie a râului mai bine consolidată, întrucât, de-a lungul timpului, pământul s-a lăsat şi nu mai reprezintă siguranţă. Astfel, pe lângă grămezile de pământ depozitate în acel loc, au fost aruncate şi haine, recipiente de plastic, ambalaje şi alte deşeuri, care nu fac altceva decât să polueze. Cel mai probabil, cei care şi-au făcut curăţenie în gospodărie, au găsit o modalitate simplă şi rapidă de a se scăpa de lucrurile nefolositoare. Oamenii din zonă sunt revoltaţi că au ajuns să trăiască într-un asemenea mediu. Din păcate, până la această oră, cei care au aruncat  gunoaiele nu au fost găsiţi de poliţişti. Dacă sunt prinşi, trebuie să plătească amenda corespunzătoare.
În încercarea de a găsi o rezolvare la această problemă, am luat legătura cu comisarul şef Bogdan Sever, de la Garda de Mediu Hunedoara, care a precizat: „nu am primit nici o reclamaţie până acum, dar o să trimit oameni la faţa locului să vadă care este situaţia. Pentru locul respectiv există autorizaţie de depozitare a deşeurilor provenite de la demolări sau pentru pământ. În nici un caz pentru altfel de gunoiae, aşa încât, vom lua măsurile necesare“.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Investiţiile anului 2015 în Orăştie

După ce a văzut spitalul municipal pus pe picioare, fără arierate şi aproape cu zero datorii, municipalitatea din Orăştie s-a...

Gura lumii 27.01.2015

Vorbesc cârcotaşii că un individ din zona politicului ajuns, se pare, la finalul carierei, a strâns în cei aproximativ 15...

Bulina albă 27.01.2015

Siegfried Mureşan, hunedorean, europarlamentar PMP

Închide