Maidanezii, o problemă fără rezolvare

27 aprilie 2010 | Adauga un comentariu | Publicat in: Eveniment

Problema câinilor vagabonzi reprezintă un subiect sensibil, din cauza legilor în vigoare, care interzic eutanasierea maidanezilor, dar şi o adevărată bătaie de cap pentru edilii locali. Aceştia nu mai fac faţă plângerilor cetăţenilor care au fost muşcaţi de câinii fără stăpân, în timp ce iubitorii de animale se opun prinderii patrupedelor.
Numai în municipiul Petroşani, în fiecare an, aproape un miliard de lei vechi pleacă de la bugetul local pentru capturarea, deparazitarea, sterilizarea şi hrănirea animalelor. „Această problemă a maidanezilor nu va fi rezolvată niciodată, deoarece legile ne interzic eutanasierea lor“, a declarat Ion Dobre, director executiv în Primăria Petroşani.
În timp ce hingherii încearcă să captureze câinii din centrul municipiului, sau de pe străzile lăturalnice, aceştia, la rândul lor, sunt fugăriţi de iubitorii de animale. În plus, pe lângă unele blocuri au apărut şi cuşti, unde sunt cazate patrupedele fără stăpân. Astfel, în timp ce unii îi apără pe câinii vagabonzi, alţii nu sunt lăsaţi să-i prindă. (D.Istudor)

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Gura lumii

Cică la o instituţie care se ocupă de autoturisme, unde e oricum foarte aglomerat şi e nevoie de pile, cunoştinţe...

Trei devence la Birmingham

Echipa de gimnastică a României, campioană continentală en-titre, a ajuns deja la Birmingham, unde începe azi Campionatul European. Dintre cele...

Restricţii de circulaţie pe DN 7

Începând de astăzi, până în data de 15 noiembrie, Poliţia Rutieră a introdus o restricţie temporară de circulaţie pe DN7,...

Închide