Mai mulţi căţei au murit otrăviţi

5 aprilie 2017 | 7 Comentarii | Publicat in: Actualitate

Natalia Bumbac

Adăpostul de câini de la Petroşani este gol. Patrupedele au fost mutate la alte adăposturi din Valea Jiului, după ce mai mulţi căţei au murit otrăviţi. Toată această situaţie vine pe fondul altor probleme petrecute luna trecută în locul destinat îngrijirii câinilor fără stăpân din Petroşani. Nu am reuşit să aflăm exact câte animale au murit acolo, deoarece numărul lor diferă în funcţie de sursa care ne-a dat informaţiile.
Le-au pus warfarină în mâncare
Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Hunedoara a constatat, în baza analizelor de laborator, că animalele au fost otrăvite cu o substanţă foarte periculoasă, denumită warfarină, care le-a fost pusă în hrană. Potrivit directorului DSVSA Hunedoara, Radu Iordache, şapte căţei au murit otrăviţi cu warfarină, o substanţă care provoacă hemoragia organelor interne şi duce la deces. În cazul celui de-al optulea câine decedat, există suspiciunea că ar fi suferit de jigodie, a mai afirmat acesta. Deci, în total, directorul DSVSA Hunedoara ne-a spus că au murit opt căţei.
Plângere depusă la poliţie
De la directorul Asociaţiei „Serviciul Judeţean de Ocrotire a Animalelor Fără Stăpân (SJOAFS)” Hunedoara, medicul veterinar Adrian Cioran, am aflat că au murit doar cinci căţei, iar suspiciunile de animal mort de jigodie nu au existat. Acesta ne-a mai spus că a acţionat conform legii, ducând căţeii la laborator, după care a depus o plângere la poliţie pentru ca oamenii legii să stabilească cine i-a omorât. Totodată, patrupedele, 25 în total, au fost mutate la adăpostul din Uricani, pentru ca adăpostul din Petroşani să fie igienizat şi dezinfectat. Alţi 12 câini au fost daţi în adopţie. Cu ceva timp în urmă au mai fost duşi la alte adăposturi 50 de câini, acum, cel din Petroşani fiind gol.
Medicul veterinar Adrian Cioran a mai afirmat că exclude varianta că animalele să fi fost otrăvite de către îngrijitori. „Nu ştiu cum a ajuns hrana otrăvită la adăpost. Angajaţii nu au putut să facă aşa ceva. Până să apară această problemă, câinii au suportat temperaturi de minus 25 de grade Celsius şi nu s-a întâmplat nimic. Rămâne să stabilească poliţiştii cine sunt vinovaţii”, a concluzionat directorul Asociaţiei „SJOAFS” Hunedoara.

Comentarii (7)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Eu spune:

  Fă reporteră nu știi ce scrii!!!! Ciorane ți-ai făcut-o cu mâna ta!!!!!!

 2. ASJ spune:

  Grijă mare domnul Cioran ai grijă că ai si trădători prin asociație si stiu cu ce vă ocupați…cu asta vă băgați mai mult.

 3. Romica spune:

  Nenorocitule de Cioaran ai ucis toti cainii din adapostul Petrosani,ai ajuns si la Tv cu cealalta jegoasa de Cosmina Pasare.sa muriti in cancer

 4. Romica spune:

  Omori cainii din tot judetul ,Jegosule

 5. FLORIN spune:

  Nu stie cum a ajuns.otrava acolo?Au jucat cainii Balena Albastra.
  Madam veterinar si.nevinovatul ala care nu stie.nimic iau.banii sa chinuie.animale.Jeguri umane

 6. Eu spune:

  RUȘINEEE!!! Cum poate CJ. să aloce atâția bani pentru asta? Doamne, oare oamenii nevoiași, copii cu probleme nu îi vede nimeni??????

 7. Andrea spune:

  Eu am depus 2 plangeri la Politie privind situatia cateilor din adapostul Petrosani, urmeaza sa mai depun si alte plangeri pana cand situatia se va rezolva asa cum prevede legea. Daca acei catei au fost otraviti cu mancarea adusa de oamenii de buna credinta care au venit sa hraneasca cainii din adapostul public Petrosani, mai trebuie sa si demonstreze ca acea mancare a fost otravita. Oricum eu astept acuzele oficial , nu pe facebook, nu din presa. Nu am fost contactata de catre organele de politie pana acum cu privire la cei 8 caini otraviti – cum nici personalul de acolo nu au putut face asa ceva conform spuselor dr Adrian Cioran, nici voluntarii care au venit sa hraneasca cainii nu au putut face asa ceva in mod cert :). Eu inca astept sa fiu chemata pentru acea plangere la care dr Adrian Cioran face referire. Pana in prezent nu stiu nimic, dar astept cu nerabdare rezultatul anchetei.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
S-a inaugurat Casa de copii din Pui, proiect de suflet al primarului şi al preotului paroh

Marţi, în prezenţa reprezentanţilor administraţiei publice locale, a comunităţii şi a mai multor invitaţi, la Pui a fost inaugurat aşezământul...

Bulina albă, 6.04.2017

Dragoş Danciu, fotbalist junior la clubul CFR Simeria Pentru că a fost convocat la lotul naţional Under 15 al României,...

Bulina neagră, 6.04.2017

Lucia-Eugenia Halasz,  din Lupeni Pentru că, după ce împreună cu concubinul său, şi-a ucis în bătaie fetiţa în vârstă de...

Închide