Mai mulţi bani pentru sanatoriul din Geoagiu

04 sanator_frontOana Mihnea

Sanatoriul de Pneumoftiziologie Geoagiu primeşte în acest an finanţare cu până la cinci procente mai mare faţă de anul anterior.
Unitatea este subordonată Consiliului Judeţean Hunedoara şi Ministerului Sănătăţii. Din punctul de vedere al finanţării, are încheiat contract de furnizare servicii medicale în asistenţă medicală de specialitate de recuperare-reabilitare a sănătăţii cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Hunedoara. Conform documentelor, în anul 2015, sanatoriul de la Geoagiu a primit 4.247.760,00 lei, cel mai recent act adiţional fiind valabil de la 1 mai 2015 până în 31 decembrie 2015. Acesta constituie o prelungire a contractului semnat în anul 2014 între cele două părţi, în total, sanatoriul încasând de la CJAS Hunedoara 8.194.440,00 lei pe perioada celor doi ani. Banii au fost repartizaţi pe patru semestre, a câte trei luni fiecare, revenind astfel unităţii medicale în jur de 500.000 lei lunar. Conducerea Sanatoriului de Pneumoftiziologie Geoagiu speră că odată cu suplimentarea fondului de salarii, să rezulte şi o creştere a bugetului asigurat de CJAS Hunedoara, astfel încât unitatea să funcţioneze în cele mai bune condiţii şi la cele mai înalte standarde de calitate a serviciilor prestate bolnavilor cu afecţiuni respiratorii şi tuberculoză.
Sanatoriul de Pneumoftiziologie Geoagiu a fost înfiinţat în anul  1908 şi este o unitate sanitară cu paturi care asigură asistenţă medicală de specialitate, preventivă, curativă şi de recuperare a pacienţilor internaţi.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.