Mai multe familii în pericol să rămână sub cerul liber

Cristina Ghenea

O femeie din Hunedoara ne spune că riscă să rămână sub cerul liber, acum, în prag de iarnă, pentru că fundaţia blocului în care locuieşte a început să se deplaseze, iar pereţii locuinţei au început să crape. Şi în această situaţie se află şi alte familii din clădirea respectivă. Deşi pare inimaginabil, zidurile se crapă tot mai mult, pe zi ce trece, şi stau să cadă peste curtea vecinilor.

Problema, pasată de la unul la altul
Este vorba despre un bloc situat pe strada George Enescu, în zona Bibliotecii Municipale. Ileana Florincaş (foto) spune că pereţii blocului au început să crape în urmă cu mai bine de un an, însă, în ultima perioadă, situaţia s-a înrăutăţit îngrijorător. Zidurile se distanţează tot mai mult, astfel că, din interiorul locuinţei, se poate vedea deja afară. Proprietara apartamentului spune că nu ştie încotro să se îndrepte, iar bani pentru reparaţii nu are. „Nu mai ştiu ce să fac, pentru că nu-mi permit, dintr-o pensie de 600 şi ceva de lei, să repar zidurile. Blocul este vechi, a fost construit în urmă cu mai bine de 50 de ani, şi a fost ridicat pe o pătură de zgură. Am înţeles că fisurile au apărut din cauza alunecărilor de teren şi a tasărilor de pământ şi că va trebui lucrat la fundaţie“, a declarat Ileana Florincaş. În ultimul an, de când au apărut problemele, femeia s-a adresat în repetate rânduri primăriei. De asemenea, a sesizat şi firma la care are încheiată asigurare pentru locuinţă, însă tot nu a primit nici un ajutor. „După ce a trimis o echipă pentru a vedea despre ce e vorba, fostul primar mi-a spus că singura soluţie este să mă mut în altă parte, că el n-are ce-mi face. Nici firma de asigurări, însă, nu mă poate ajuta, pentru că reprezentanţii acesteia au cerut Primăriei să confirme cauza problemei, iar ei au întocmit greşit adresa cerută. Totuşi, nici cei de la asigurări nu au venit să vadă care este situaţia“, a mai povestit hunedoreanca.

Soluţii de moment
Văzând că problema devine tot mai gravă, femeia nu a cedat şi a sesizat, din nou, primăria. Ca urmare, primarul Viorel Arion s-a deplasat la locuinţa cu pricina şi a promis să ia măsuri. „Am văzut despre ce e vorba şi i-am propus femeii două soluţii – una, pe cale juridică, să se îndrepte împotriva firmei de asigurări, pentru că din punctul meu de vedere, sunt obligaţi să plătească despăgubiri, şi a doua soluţie – cu mijloacele pe care le avem noi, ca primărie, o să o ajutăm pe doamna respectivă, având în vedere că are un venit mic şi că nu-şi permite să rezolve singură problema“, a precizat edilul şef al municipiului Hunedoara.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare