Mai bine la pensie anticipat, decât cu salariul tăiat

26 mai 2010 | Adauga un comentariu | Publicat in: Eveniment

Hunedorenii ajunşi aproape la vârsta pensionării, preferă să iasă la pensie anticipat, decât să muncească la stat cu salariile diminuate cu 25 la sută. De la începutul acestei luni, aproape 200 de persoane şi-au depus dosarele de pensionare la Casa Judeţeană de Pensii Hunedoara.

Împinşi de guvernanţi

„Lucrez de 36 de ani în mină, şi cu toate că până acum, am spus că e bine să am un venit stabil, cu care să mă descurc să nu mor, în situaţia de faţă, când se anunţă că ne vor scădea salariile, vă spun sincer, că nu mai rezist la muncă. Nu mai sunt în floarea vârstei, dar, cu o leafă scăzută cu un sfert, mai bine stau acasă şi primesc garantat o pensie, fie ea şi mai micuţă. Măcar asta este sigură, pentru că locurile de muncă nu sunt”, spune Constantin Bornea, de 58 de ani, din Brad. Un alt bărbat, care aştepta ieri, la ghişeu, pentru a-şi depune dosarul de pensionare anticipată, spune că guvernanţii sunt cei care îl împing să iasă la pensie.

Mai multe cereri

Potrivit reprezentanţilor Casei Judeţene de Pensii Hunedoara, în ultima lună, odată cu anunţul scăderii salariilor în sectorul bugetar, numărul cererilor de pensionări anticipate, a cunoscut o creştere simţitoare. „Au fost înregistrate cu câteva zeci de dosare mai mult, decât în lunile anterioare. Nu este o creştere extraordinară, dar totuşi se simte. Din totalul pensionarilor din judeţ, aproximativ 147.000 de persoane, 1,6 la sută reprezintă cei care au ieşit anticipat la pensie. Suma totală încasată de aceştia este de aproximativ 1,7 milioane de lei”, a declarat Ioan Lupşa, şeful Serviciului de relaţii publice, din cadrul Casei Judeţene de Pensii Hunedoara. (L. Botici)

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Antrenament pentru „spectacolul mondial”

Loturile naţionale de gimnastică aerobică ale României dau „teza” înainte de participarea la Campionatul Mondial din Franţa la „Cupa Cetăţii”,...

Bulina albă

Bogdan Ţîmpău, deputat PNL în colegiul Deva-Cârjiţi

Bulina neagră

Mircea Borca, consilier local PDL Deva

Închide