Mai bine fugari decât după gratii

Politiștii români au prins sute de persoane care au condamnări, de la începutul anului până în prezent, Cei mai mulți fugiseră înainte ca instanțele să emită mandate de executare a unor pedepse cu închisoarea.

Sentințe definitive
Dintre persoanele urmărite, aproape 800 aveau emise pe numele lor mandate de execu­tare a pedepsei cu închisoarea, 100 aveau man­date de arestare preventivă, iar 70 erau urmărite în baza unui mandat european de arestare. MIi de români însă se sustrag pedepselor și prefer liberatatea, chiar dacă sunt fugari, decât să ajungă după gratii.
În județ, situația stă în felul următor:peste 100 de hunedoreni sunt dați în urmărire națională și internațională, susține comisarul șef Bogdan Nițu, purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara. Este vorba, mai exact, de 116 hunedoreni care au pe numele lor sentințe definitive pentru fapte pe­nale, dar care au reușit să se sustragă executării pe­depselor cu pușcăria. Unii au mandate euro­pene de arestare pe numele lor. Unii sunt con­damnați pentru violuri, trafic de stupefiante, pentru înșelăciune, sau conducere autove­hi­cu­lelor fără permis, furturi, crime.
Un caz de condamnare la 20 de ani de pușcărie este al lui Silviu Bruzlea, care este căutat de­oa­rece se sustrage ispășirii pedepsei. EL a fost con­damnat la 20 de ani de pușcărie, “pentru să­vâr­șirea infracțiunii de omor calificat. În noaptea de 15/16.09.2007, la cca 300 m de discoteca ((Tiger)), din localitatea Tâmpa,comuna Băcia, ju­dețul Hunedoara, împreuna cu alți inculpați au lovit cu pumnii și picioarele, cu bâta de bassebal și chiar cu un bolovan, pe partea vătămata Șofrac Ciprian Gabriel, provocându-i leziuni în urma că­rora, la data de 19.09.2007, acesta a de­cedat”. (A.Năstase)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.