EvenimentFlash

Mafiotul Scaglione îşi lua cafeaua lângă Poliţia Petroşani

Maximilian Gânju

Cosimo Scaglione (medalion), italianul prins miercuri, de către ofiţerii de la brigăzile de combatere a criminalităţii organizate de la şi Alba Iulia Oradea şi, deoarece pe numele lui exista un mandat internaţional de arest, îşi bea cafeaua şi pizza la doi paşi de Poliţia Petroşani.

Scandal într-un club de noapte

Scaglione era membru al temutei grupări N’drangheta, mafia calebreză, şi avea o condamnare de 14 ani de închisoare, după ce a omorât doi oameni. De mai bine de doi ani, italianul şi-a făcut de cap sub nasul autorităţilor, iar unul dintre locurile preferate era Valea Jiului. Ucigaşul mafiei îşi servea cafeaua liniştit la o pizzerie situată la exact 15 metri de sediul Poliţiei Petroşani, unde îşi petrecea majoritatea timpului, servind masa împreună cu Lavinia D., iubita acestuia, originară dintr-o comună de lângă Petroşani.

Ca să-şi demonstreze şi mai mult curajul şi abilitatea de a-i juca pe degete pe poliţişti, Cosimo Scaglione, în data de 1 septembrie 2009, a provocat un scandal monstru la un club de noapte. După ce s-a încăierat cu mai mulţi interlopi din Petrila, aceştia l-au urmărit cu maşinile şi la ieşirea din Petroşani l-au tamponat. Căpitanul mafiei a scos un pistol şi astfel i-a ţinut la distanţă. Numai că tinerii au sunat la Poliţia Petroşani, care a început cercetările. Toţi au fost duşi la secţie, inclusiv mafiotul, şi după ce a fost verificat, i s-a dat drumul fără nici cea mai mică problemă. Cât despre pistolul cu care a ameninţat, oamenii legii n-au reuşit să dea de urma lui.

Prins la Oradea, pe DN 19

Potrivit comisarului şef Traian Berbeceanu, şeful BCCO Alba Iulia, oamenii legii au organizat, în baza unor informaţii, un filtru pe DN 19, la intrarea în Oradea, dinspre Satu Mare, unde cetăţeanul italian a fost prins şi dus în arestul Inspectoratului de Poliţie Bihor. Se pare că acesta avea rang de căpitan în gruparea mafiotă italiană, denumită N’drangheta, care a acţionat atât în Italia, cât şi în SUA, grupare care numără peste 100 de familii mafiote. Italianul ar fi fost implicat într-un dublu asasinat, ce s-a produs, pare-se, pe fondul unei reglări de conturi între două familii mafiote.

S-a amânat judecarea cauzei

Ieri, italianul Scaglione – pe numele actual Cosimo Gabor, deoarece s-a căsătorit în România, schimbându-şi numele după cel al soţiei – a fost prezentat Curţii de Apel Oradea, care au judecat solicitarea autorităţilor judiciare italiene privind executarea mandatului european de arestare, emis pe seama lui Cosimo, pentru omor, deţinere ilegală de arme de foc şi explozibili. Curtea a decis arestarea lui pentru cinci zile şi a amânat pentru 7 februarie 2011 judecarea cauzei, pentru a se depune la dosar mandatul european de arestare, însoţit de traducerea în limba română.

One thought on “Mafiotul Scaglione îşi lua cafeaua lângă Poliţia Petroşani

  • Astia-s investitorii adusi de administratia portocalie.Ce linistit isi vedea el de treaba in Vale,in Oradea si probabil si Arad de care nu s-a pomenit.Adica exact „feudele” lui Blaga,Falca,Igas si alti orangegutani.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura