Maeştrii aeromodelismului

Ciprian Marinuţ
 
Echipa aeromodeliştilor de la Brad a cucerit, pentru al 15-lea an consecutiv, titlul de campioană naţională absolută, după ce a dominat autoritar şi ultimul concurs al anului 2011, desfăşurat la Târgu Secuiesc.

 

Tradiţie confirmată
„Inventaţi”, şlefuiţi şi dirijaţi spre performanţă de profesorul Adrian Macsim, aeromodeliştii de la Brad au instituit monopol asupra titlului naţional la echipe. Creatorii şi mânuitorii de aeromodele brădeni, care activează acum în cadrul Palatului Copiilor Deva, au fost şi în acest an cei mai buni din România. Brădenii au confirmat astfel tradiţia ultimilor 14 ani în care au fost campioni naţionali la echipe şi au cucerit acest trofeu pentru al 15-lea sezon consecutiv. „Este un titlu care ne bucură şi ne răsplăteşte munca şi rezultatele de la competiţiile din acest an. Menţinerea în vârful ierarhiei pentru atât de mulţi ani consecutivi demonstrează talentul, priceperea şi pasiunea cu care activează aeromodeliştii brădeni. Performanţa e cu atât mai valoroasă cu cât noi nu dispunem de resurse financiare generoase ca alte cluburi din ţară, în condiţiile în care calitatea componentelor unui aeromodel contează foarte mult”, a afirmat Adrian Macsim.
Lideri şi la ultimul concurs
Brădenii au ţinut să-şi respecte blazonul şi au fost lideri şi la competiţia de la Târgu Secuiesc, deşi aveau un punctaj suficient de mare pentru a cuceri titlul naţional şi fără a participa la acest ultim concurs al anului 2011. Elevii lui Adrian Macsim au ocupat locul I în trei dintre cele patru probe ale întrecerii şi s-au clasat pe primul loc în ierarhia echipelor, devansând cluburile din Târgu Secuiesc şi Sf. Gheorghe. Nicolae Onea a fost lider în probele de propulsor B1 şi planor A1, iar Dan Salcău a ocupat locul I la planor radiocomandat cu motor termic şi locul doi la planor radiocomandat cu motor electric.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.