Luptã mare şi record de spectatori în fotbalul mic

Ciprian Marinuţ

Concurenţa acerbă este noul atribut al actualului sezon al Ligii a IV-a Hunedoara. Cel puţin patru echipe se duelează pentru primele locuri ale clasamentului, iar altele cinci stau la pândă în plasa celor din „careul de aşi“. Fotbalul trăieşte frumos şi în Liga a V-a, acolo unde a recucerit publicul, iar în ultima etapă, s-a înregistrat un record de audienţă la o echipă nou-înfiinţată.

Trei surprize în top

După şapte etape, în vârful ierarhiei eşalonului de elită al fotbalului judeţean se află echipe pe care puţini ar fi pariat la startul sezonului. Cu excepţia celor de la Aurul Brad, vicecampionii sezonului trecut, clasaţi pe locul doi, în careul de aşi s-au infiltrat trei echipe surpriză. Lideră neînvinsă şi neaşteptată este Universitatea Petroşani, e care mizează pe un grup de fotbalişti tineri, antrenaţi de tehnicianul Ionuţ Stelescu. „Studenţii“ au 19 puncte, după şase victorii şi o remiză, deşi în ultima etapă le-a trecut glonţul pe la ureche în derbiul disputat în deplasare cu Retezatul Haţeg. „Zimbrii” le-au făcut viaţă grea „studenţilor“, dovadă că au avut un penalti ratat la scorul de 0-0 şi alte două bare. Însă, după irosirea penaltiului, haţeganii au picat psihic, iar studenţii au înscris trei goluri consecutive, toate în repriza secundă. Echipele de pe locurile doi şi trei, Aurul Brad şi Dacia Orăştie, au câştigat cu scoruri identice, 4-0, în etapa din weekend şi ţin aproape, la patru puncte, de lideră. Brădenii au făcut instrucţie în deplasare cu Victoria Călan, iar Dacia a prins viteză, acasă, în meciul cu nou-promovata CS Ghelari. Revelaţia sezonului este însă Gloria Geoagiu, echipă clasată pe locul patru, dar cu un meci mai puţin disputat. Trupa din staţiunea balneară are patru victorii şi două remize, fiind şi ea neînvinsă, iar în cazul unui succes posibil în meciul restanţă, se poate apropia la doar două goluri de lidera Universitatea Petroşani.
În plasa primelor patru clasate stau cinci echipe cu pretenţii, astfel că ierarhia se poate schimba foarte uşor. Campioana CS Vulcan şi fostele echipe din eşalonul trei, Minerul Uricani şi Retezatul Haţeg, au câte 12 puncte, cu şapte mai puţin ca prima clasată. Jiul II Petroşani şi Aurul Certej au câte 11 puncte, iar CFR Simeria, retrogradată din Liga a III-a în acest sezon din motive financiare, este abia pe locul 12, cu doar opt puncte.

Audienţă record la Pricaz

Numărul mare de goluri, pasiunea şi lipsa partidelor suspecte au crescut foarte tare atractivitatea partidelor din Liga a V-a. Culmea audienţei s-a înregistrat, conform Asociaţiei Judeţene de Fotbal Hunedoara, la meciul dintre nou-înfiinţata Mureşul Pricaz şi Sprint Luncoiu de Jos, desfăşurat în etapa de duminică, la Pricaz.  „Victoria gazdelor cu scorul de 4-2 a fost aplaudată de aproape 200 de spectatori, din Pricaz, Turdaş şi Orăştie, un record de public neegalat până acum la acest nivel. Prezent la joc în calitate de observator, am constatat o preocupare susţinută a clubului gazdă şi a primarului din Turdaş,  Remi Bocşeri, pentru formarea unei echipe competitive. În nici două luni, cei de la Pricaz au reuşit să amenajeze un teren de fotbal la nivelul cerinţelor pentru Liga a IV-a şi au pus bazele unei echipe competitive, formată în majoritate din jucători localnici. În perioada următoare, capacitatea bazei sportive va fi mărită, prin construirea unei tribune cu vestiare şi dotări pentru jucători şi oficiali. Proiectul Primăriei Turdaş cuprinde şi amenajarea unor spaţii de joacă pentru copii şi a unui teren sintetic, motiv pentru care cei din Pricaz merită felicitări“, a spus Mircea Sîrbu, preşedintele AJF Hunedoara.
Mureşul Pricaz ocupă locul patru din 10 echipe în clasamentul Ligii a V-a, seria a II-a, având două victorii, două remize şi o înfrângere.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare