ActualitatePolitica si administratie

Lucrările la Unitatea de Primiri Urgențe de la spitalul devean, în grafic

Ieri, președintele Consiliului Județean Hunedoara, Laurențiu Nistor (foto), a veri­ficat stadiul lucrărilor la noua Unitate de Primiri Urgențe (UPU) a Spitalului Ju­dețean de Urgență (SJU) Deva. Este vorba despre un proiect în valoare de 7,7 mili­oane de lei, finanțat din fonduri europene neram­bur­sabile prin care se extinde și se mo­dernizează spațiul destinat urgen­țelor.

Investiție de 6 milioane de lei
„Ne dorim să avem o unitate sanitară la standarde înalte pentru a ne respecta sta­tutul de spital de urgență și, din acest motiv, toate secțiile trebuie să fie modernizate, să aibă circuite funcționale și dotări de ultimă generație. Iar UPU este, în majoritatea ca­zurilor, primul loc în care pacienții ajung să fie evaluați și tratați. Am constatat că lucrările sunt în grafic, nu avem de ce să ne temem că șantierul nu se va încheia la timp. Felicit constructorul pentru mobilizare și arhitectul pentru că verifică respectarea proiectului, pre­cum și unității de implementare care monitorizează șantierul pentru a nu apărea întârzieri sau situații nedorite. Totodată, mulțumesc Agenției de Dezvoltare Regio­nală (ADR) Vest pentru că ne-a permis să realizăm o extindere și etajare a clădirii UPU, lucrare destinată spațiilor administrative și pentru birouri. Spitalul are nevoie de birouri adecvate și tocmai de aceea, am alocat 6 milioane de lei din bugetul propriu în noua investiție. Tot în cadrul acestei investiții, vom amenaja o sală de așteptare cu acces direct din curtea spitalului pentru aparținătorii pacienților ajunși la UPU. Singura condiție impusă de ADR Vest a fost ca lucrările să se desfășoare în paralel cu proiectul de mo­dernizare finanțat prin fonduri europene, astfel încât șantierele să se finalizeze în același timp. Dacă este nevoie, constructorul va lucra inclusiv sâmbăta și duminica. Îmi doresc ca din toamnă să mutăm UPU în clădirea modernizată, pentru ca spațiul provizoriu în care funcționează acum să își preia rolul de Secție Spitalizare de zi”, a de­clarat Laurențiu Nistor, președintele Con­siliului Județean Hunedoara.
Următorul proiect pe care îl imple­men­tează Consiliul Județean la Spitalul Județean Deva este construcția unui heliport. În acest fel, pacienții vor putea fi preluați mult mai ușor, direct de la spital, fără să mai fie nevoie de transport cu ambulanța la elicopter, ceea ce întârzie foarte mult procedurile de trans­fer la clinicile universitare. (A.N.)