Lucrările la sensul giratoriu spre Petrila, oprite la câteva zile de la începerea lor

19 septembrie 2019 | 1 Comentariu | Publicat in: Flash, Politica si administratie

Sorina Popa

O nouă lucrare pornită cu stângul în judeţ. După proiectul de reabilitare a DJ 687 Hunedoara-Călan, asistăm la o altă situaţie jenantă pentru angajaţi ai Consiliului Judeţean responsabili cu acest proiect. Este vorba de lucrările la obiectivul de investiţii „Amenajare în sens giratoriu a intersecţiei DN66 cu Strada Dealului din municipiul Petroşani”. Lucrări care în prezent sunt suspendate.

Se aşteaptă soluţii alternative
Ele au primit undă verde în 9 septembrie, iar după câteva zile au fost oprite. Motivul? Constructorul nu a putut să continue lucrările, deoarece se intra pe teritoriul unui cimitir şi ar fi fost un dezastru. Ce spun reprezentanţii Consiliului Judeţean despre această nouă situaţie extrem de păguboasă pentru hunedoreni?
”Măsura de suspendare a lucrărilor la acest obiectiv de investiţii a fost luată întrucât, după emiterea ordinului de începere a lucrărilor, în teren au fost constatate probleme legate de amplasament. Primăria Petroşani a fost informată, iar proiectantul a identificat două soluţii alternative care au fost transmise spre avizare Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Timişoara. După ce DRDP Timişoara va aviza soluţiile, lucrările pot fi reluate. Proiectantul care a realizat planul a fost contractat de Primăria municipiului Petroşani”, se arată în răspunsul primit de la CJ Hunedoara.
Întrebarea este cine a avizat începerea lucrărilor şi de ce, dacă proiectantul a greşit? Cine este responsabil pentru situaţia actuală? şi, mai ales, cine plăteşte pagubele produse de întârzierea executării lucrărilor?
Proiectul este finanţat cu bani de la CJ Hunedoara. Valoarea investiţiei se ridică la 700.000 de lei. ”Amenajarea sensului giratoriu va facilita accesul rutier spre şi dinspre oraşul Petrila la intersecţia DN 66 cu Strada Dealului din municipiul Petroşani şi va contribui la descongestionarea traficului din această intersecţie, fluidizarea circulaţiei auto şi pietonale, dar mai ales la scăderea riscului de accidente rutiere”, declara recent Costel Avram, administratorul public al judeţului.

Loading...

Comentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Valea Jiului spune:

    Ca intarzie nu este o problema numai sa se faca dar sa nu fie alte dedesubturi de care Valea Jiului are parte (ex. drumul DN 7A spre Voineasa si Transalpina sau DN 66 A spre Herculane unde sau gasit si se gasesc an de an motive de amanare) .

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Concert rock în Parcul Cetăţii

Iubitorii muzicii rock sunt aşteptaţi astăzi, vineri, 20 septembrie 2019, la ora 18:00, în Parcul Cetăţii Devei la un concert...

Festivalul „Micia Rediviva”, ediţia a III-a

Muzeul Civilizaţiei Dacice şi Romane Deva şi Muzeul Naţional de Istorie a României, în parteneriat cu Primăria comunei Veţel şi...

Cel mai mare eveniment sportiv din România, dedicat persoanelor cu dizabilităţi intelectuale. Jocurile Naţionale Special Olimpics la Deva

Municipiul Deva este gazda ediţiei din acest an a Jocurilor Naţionale Special Olympics România care se desfăşoară în perioada 20-22...

Închide