Lucrările la alimentarea cu apă a Staţiunii Straja sunt în grafic

Maximilian Gânju

Investiţia derulată de Apa Serv Valea Jiului şi Consiliul Judeţean Hunedoara în Straja va asigura alimentarea cu apă potabilă a sta­ţiunii, atât pe timp de vară cât şi în sezonul de schi.
În mai mulţi ani, cabanierii din staţiunea situată în vestul Văii Jiului au avut dificultăţi în a-şi asigura alimentarea cu apă, fie din cauza secetei ori a îngheţului. Investiţia la care se lucrează în prezent este în grafic susţine admi­nistratorul public al judeţului, Costel Avram. ”Am verificat stadiul lucrărilor privind ali­mentarea cu apă potabilă din staţiunea Straja din Valea Jiului. Vă pot spune că, în acest moment, conform graficului de exe­cuţie, se fac probele de etanşeitate a rezer­vorului de apă pe care Apa Serv l-a construit aici. În urma acestor lucrări, în această iarnă, staţiunea Straja va beneficia de o rezervă de apa potabilă de 500 metri cubi, iar toate unităţile de cazare din staţiune se vor putea racorda la noua reţea de apă potabilă pe care, aşa cum am promis, o vom realiza în această importantă staţiune turistică din Valea Jiului. Totodată, derulăm tot prin Apa Serv şi tot cu fonduri asigurate de Consiliul ju­deţean Hunedoara, investiţii similare pentru realizarea reţelei de alimentare cu apă po­tabilă în Pasul Vâlcan”, a precizat adminis­tra­torul public al judeţului Hunedoara.
Potrivit directorului general al societăţii, Cristian Ionică, investiţia din Straja prevede şi realizarea unei noi reţele de aducţiune în lun­gime totală de 4,18 kilometri, dar şi a unei re­ţele de distribuţie a apei în staţiune, în lun­gime totală de 1,95 kilometri. De-a lungul re­ţe­lei de distribuţie vor fi instalaţi şi 16 hidranţi care vor putea fi folosiţi în situaţiile de ur­genţă. Valoarea totală a investiţiilor pe care Con­siliul judeţean Hunedoara le va face în imple­men­tarea acestui proiect realizat de Apa Serv Valea Jiului, este de circa 5 milioane de lei.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare