Lucrările la alimentarea cu apă a Staţiunii Straja sunt în grafic

14 octombrie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Politica si administratie

Maximilian Gânju

Investiţia derulată de Apa Serv Valea Jiului şi Consiliul Judeţean Hunedoara în Straja va asigura alimentarea cu apă potabilă a sta­ţiunii, atât pe timp de vară cât şi în sezonul de schi.
În mai mulţi ani, cabanierii din staţiunea situată în vestul Văii Jiului au avut dificultăţi în a-şi asigura alimentarea cu apă, fie din cauza secetei ori a îngheţului. Investiţia la care se lucrează în prezent este în grafic susţine admi­nistratorul public al judeţului, Costel Avram. ”Am verificat stadiul lucrărilor privind ali­mentarea cu apă potabilă din staţiunea Straja din Valea Jiului. Vă pot spune că, în acest moment, conform graficului de exe­cuţie, se fac probele de etanşeitate a rezer­vorului de apă pe care Apa Serv l-a construit aici. În urma acestor lucrări, în această iarnă, staţiunea Straja va beneficia de o rezervă de apa potabilă de 500 metri cubi, iar toate unităţile de cazare din staţiune se vor putea racorda la noua reţea de apă potabilă pe care, aşa cum am promis, o vom realiza în această importantă staţiune turistică din Valea Jiului. Totodată, derulăm tot prin Apa Serv şi tot cu fonduri asigurate de Consiliul ju­deţean Hunedoara, investiţii similare pentru realizarea reţelei de alimentare cu apă po­tabilă în Pasul Vâlcan”, a precizat adminis­tra­torul public al judeţului Hunedoara.
Potrivit directorului general al societăţii, Cristian Ionică, investiţia din Straja prevede şi realizarea unei noi reţele de aducţiune în lun­gime totală de 4,18 kilometri, dar şi a unei re­ţele de distribuţie a apei în staţiune, în lun­gime totală de 1,95 kilometri. De-a lungul re­ţe­lei de distribuţie vor fi instalaţi şi 16 hidranţi care vor putea fi folosiţi în situaţiile de ur­genţă. Valoarea totală a investiţiilor pe care Con­siliul judeţean Hunedoara le va face în imple­men­tarea acestui proiect realizat de Apa Serv Valea Jiului, este de circa 5 milioane de lei.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

O afacere oneroasă este derulată de şeful unei companii de stat afla­tă în pragul falimen­tului. Gurile rele spun că omul...

Bulina neagră

Ion Atasiei, cetăţean din Petroşani Pentru că a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare, după ce a...

Bulina albă

Avram Iancu, polisportiv din municipiul Petroşani Pentru acţiunea prin care a încercat să-i determine pe români să înţeleagă cât de...

Închide