Lucrările din Parcul „Cetate“ – în grafic

Cristina Ghenea

Reabilitarea parcului de la poalele Cetăţii, din Deva, merge conform planului. Zilnic, 20 de muncitori lucrează la modernizarea locaţiei, pentru ca proiectul să fie finalizat la timp.
Potrivit şefului de şantier, Aurel Duca, imediat după amenajarea şantierului şi demararea lucrărilor, a început decopertarea aleilor din parc, şi montarea coloanelor de apă pentru irigaţii. Iar începând de astăzi, muncitorii se vor apuca de turnarea fundaţiei pentru grupul sanitar şi de săpăturile pentru amenajarea pergolei de şah şi a celei de joacă pentru copii. „De asemenea, toţi stâlpii de iluminat au fost scoşi, s-a montat deja o canalizare nouă, pe o suprafaţă de circa 90 de metri, şi s-a lucrat şi la coloana de alimentare cu apă a fântânii arteziene. Acum, ne vom ocupa, în mod prioritar, de grupul sanitar şi de rezervorul de apă, pentru irigaţii, care va avea o capacitate de 36 metri cubi“, a precizat Aurel Duca. Acesta a adăugat că, în final, parcul va avea o nouă alee principală, şi alte opt noi alei de legătură, o pergolă de joacă pentru copiii cu vârste cuprinse între doi şi patru ani, ce se va întinde pe 32 de metri liniari, o fântână arteziană modernă, cu lumini, dar şi mobilier urban nou.

Reabilitarea se va încheia în primăvară

Reabilitarea celui mai mare parc din reşedinţa de judeţ este realizată în baza unui proiect cu valoare totală de 5.347.761 de lei. Peste patru milioane de lei din această sumă sunt asigurate prin fonduri nerambursabile, în timp ce doi la sută din total este contribuţia primăriei. „Iniţial, termenul limită de finalizare a lucrărilor era în decembrie a.c., dar pentru că acestea au fost demarate mai târziu decât ar fi trebuit, termenul limită a fost prelungit până în primăvara anului viitor. Până atunci, va fi pus la punct tot ce ţine de constructor, urmând ca apoi să fie făcute şi amenajările peisagistice şi parcul să fie inaugurat“, a declarat Petru Mărginean, primarul municipiului Deva.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare