ComunitatePolitica si administratie

Lucrări „în grafic” la Ambulatoriul Spitalului municipal Hunedoara

O nouă etapă a lucrărilor de reabilitare a spaţiilor Ambulatoriului Integrat al Spi­ta­lului Municipal „Dr. Alexandru Simion­es­cu” din Hunedoara a debutat zilele acestea.
Anul trecut s-au finalizat lucrările la reabilitarea acoperişului şi a mai multor porţiuni ale imobilului situate la etajele 1 şi 2. Acum se lucrează intens în zonele de parter şi demisol. Şi aici se înlocuiesc instalaţiile termice, electrice şi cele sanitare şi se realizează un sistem de ventilaţie centrală cu posibilitate de tratare a aerului, anunță reprezentanții Primăriei Hunedoara.
Proiectul prevede şi înlocuirea tâmplăriei de lemn cu tâmplărie PVC, montarea unui ascensor nou dar şi realizarea unui sistem nou de prevenire şi stingere a incendiilor. Mai multe panouri fotovoltaice, deja mon­tate, vor asigura o bună parte din energia necesară iluminatului Policlinicii. De ase­menea, va fi refuncţionalizată şi curtea in­terioară a clădirii.
O altă componentă a proiectului o re­prezintă realizarea unei instalaţii de încălzire mixte, formată din radiatoare şi ventilo-convectoare.
Anveloparea termică a întregii clăriri, este, de asemenea, unul dintre obiectivele im­portante ale proiectului.
Acesta are o valoare totală de aproximativ 2,2 milioane de euro şi este finanţat din fonduri europene nerambursabile.
Din cauză că, în această perioadă, se lucrează şi la porţiunea parterului din zona centrală a clădirii, accesul în Policlinică a fost deviat prin intrările laterale. Lucrările se vor finaliza în vara acestui an.
„Policlinica” a fost construită în 1968 şi, de atunci şi până acum, nu a beneficiat de nici o reabilitare generală, cu excepţia altui proiect cu finanţare europeană care a vizat însă doar o treime din clădire implementat în 2015.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura