Lucrări finalizate în Defileul Jiului

14 iulie 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Flash, Politica si administratie

Maximilian Gânju

Tronsonul de drum dintre Petroşani şi Bumbeşti Jiu este oficial recepţionat de compania de drumuri. Ultimele lucrări de punere în siguranţă a traficului au fost finalizate, au anunţat reprezentanţii Secţiei de Drumuri Naţionale Târgu Jiu.
Reabilitarea DN 66, sectorul cuprins între Petroşani şi Bumbeşti, a fost o adevărată aventură întinsă pe mulţi ani, cu termene de finalizare depăşite de constructor de mai multe ori, dar mai ales pe nervii şoferilor. Segmentul de drum naţional a fost recepţionat, dar rămâne sub monitorizare. „A fost semnată recepţia la terminarea lucrărilor pe DN 66, tronsonul cuprins între Bumbeşti Jiu şi Petroşani, urmează o perioadă de doi ani de monitorizare a lucrărilor, perioada de garanţie, până la semnarea recepţiei finale. În timpul procesului de reabilitare au fost executate 135 de podeţe pentru scurgerea apelor, opt poduri au fost reabilitate şi un pod a fost construit din nou. Pe toată lungimea au fost montaţi parapeţi de tip New Jersey sau de metal şi pe versant în zonele cu risc de cădere a pietrelor s-au montat plase de siguranţă şi bariere de protecţie. A fost turnat covor asfaltic nou pe care a fost executat marcaj rutier termoplast, iar în zonele de curbe marcajul este rezonator. În zona dalelor de beton a fost folosită o tehnologie nouă de armare cu plasă de oţel”, au anunţat reprezentanţii SDN Târgu Jiu.
La intrarea în defileu, în zona Vişina, a fost redimensionată parcarea care a fost utilată cu toalete, mobilier şi sistem de iluminare. Lucrările la DN 66 în Defileul Jiului nu sunt însă încheiate. Un alt contract aflat în procedură de licitaţie prevede construirea unei parcări în zona Mânăstirii Lainici şi a unui pod, însă aceste lucrări sunt separate de contractul de reabilitare a DN 66.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Fotbal. La CFR Simeria se reiau de azi pregătirile

Conducerea clubului CFR Simeria a comunicat că Secţia de fotbal îşi reia pregătirile pentru noul sezon competiţional 2019-2020, iar antrenamentele...

Cupa României la box, trial important pentru juniori şi cadeţi

Federaţia Română de Box, for care are o nouă structură tehnică de conducere şi care îşi doreşte o revenire rapidă...

Cupa Cetate la lupte pe nisip

Întrecerile primei ediţii a competiţiei Cupa „Cetate“ - Wrestling Beach (lupte pe nisip), adresată juniorilor de la categoriile a III-a...

Închide