Lucian Heiuş, director general la Uzina Mecanicã Orãştie

  Sorina Popa

Fostul finanţist şef al judeţului, Lucian Heiuş (foto), a ajuns să fie numit director general la Uzina Mecanică din Orăştie, după ce nu a reuşit să câştige alegerile locale din 10 iunie, la primărie. Propunerea ca el să ocupe funcţia respectivă a venit din partea liberalilor, mai ales că actualul ministru al Economiei, Daniel Chiţoiu, i-a fost şef lui Heiuş, pe vremea când conducea ANAF-ul. Lucian Heiuş s-a înscris după alegerile locale în PNL, după ce a activat câţiva ani la PDL. Fostul director de la Finanţele Publice Hunedoara are ca primă specialitate ingineria metalurgică.

Datorii de peste 40 de milioane de euro
„Numirea intră în vigoare din 10 octombrie, în urma unui ordin emis de ministrul Economiei. Firma mai are în prezent doar câteva  zeci de salariaţi. De 20 de ani, de Uzina Mecanică şi-au bătut joc toţi care au condus această societate. În prezent, datoriile uzinei se ridică la peste 40 de milioane de euro. Acestea vin de pe urma creditului accesat, iar acum, curg ratele şi restanţele. S-au vândut ceva hale şi fierul vechi de aici. După ce voi prelua funcţia, voi dori să împart firma în două: o parte  să rămână cu investiţia de tuburi din fontă ductilă, care nu funcţionează şi de pe urma căreia sunt datoriile acestea imense, şi o altă parte, cu prelucrarea prin aşchiere”, a declarat Heiuş pentru MESAGERUL HUNEDOREAN.

Investiţie de 35 milioane de euro
Uzina Mecanică din Orăştie a încheiat un contract cu o firmă germană, care vroia să redeschidă Secţia de turnare tuburi din fontă ductilă. Firma respectivă urma să producă la Orăştie ţevi din fontă ductilă şi să le vândă apoi în toată Europa. Iniţial, investitorul german a dorit să cumpere uzina, însă fără datoriile acumulate. „Contractul respectiv va trebui reziliat, pentru că nu s-a făcut nimic în privinţa producţiei de ţevi din fontă ductilă”, a adăugat Lucian Heiuş.
Statul român a investit peste 35 de milioane de euro în turnătoria fabricii, pe linia tehnologică de fabricare a tuburilor din fontă ductilă. Secţia dispune de două maşini cu o capacitate de 40.000 de tone de ţevi din fontă ductilă, anual. Investiţia a început în 1998, s-a finalizat în 2002 şi, la numai un an de funcţionare, aceasta a fost închisă.

One thought on “Lucian Heiuş, director general la Uzina Mecanicã Orãştie

 • 3 octombrie 2012 la 9:42
  Permalink

  Bravoooo “Tati”!!!
  Cind “Tati” a venit la finantele judetului, toata lumea se mira si lauda, “ca uite un veritabil om de afaceri” vine la cirma institutiei si se punea marea problema ca salariile bugetarilor erau prea mici pentru asemenea “oameni de valoare”!!??
  Se pare insa ca nu este adevarat si acum “tati” nu se mai dezlipeste de “butoiul cu miere”(adica banul public)!!
  Sa-i uram succes, la conducerea “ramasitelor” functiei de director general la Uzina Mecanică din Orăştie si cine stie, oarece privatizari reusire(specialitatea usele)!!
  S-auzim numai de bine!
  🙂

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Tiberiu – la Senat, Monica – la Camera Deputaţilor

Până la sfârşitul lunii, când vor trebui depuse candidaturile pentru alegerile parlamentare din 9 decembrie, se pare că vom avea...

Cinci medalii la taek-won-do

Sportivii secţiei de tae-kwon-do a clubului Ştiinţa Petroşani au aplicat numeroase lovituri la înălţime şi au cucerit două medalii de

Bulina neagră 3.10.2012

 Robert Dan, fost viceprimar al municipiului Hunedoara Pentru că a fost trimis în judecată de procurorii DNA într-un nou dosar,

Închide