Editorial

Lovitura lui Cozmâncă

Fostul grangur PSD Octav Cozmâncă, până în 2005 una din piesele grele ale partidului condus acum de Mircea Geoană, a făcut, ieri, publică o scrisoare deschisă adresată „membrilor şi electoratului PSD”, prin care anunţă că se autosuspendă din partid. „Decizia mea de autosuspendare din PSD este motivată şi temeinică. Nu părăsesc partidul şi membrii săi adevăraţi, dar nu am nimic în comun cu indivizi care au trădat, care au privatizat partidul, care sunt avizi de putere, care sunt aventurieri politici şi care sacrifică PSD pentru satisfacerea intereselor personale, dar şi ale celor apropiaţi: soţii, soţi, copii, soacre, amante, interlopi, mafioţi etc“, arată Octav Cozmâncă în scrisoarea sa deschisă.  Afirmând că PSD nu mai este un partid de stânga sau chiar de centru-stânga, Cozmâncă susţine că unii lideri actuali ai PSD, de la centru şi din judeţe, au comportament de dreapta, dobândind, împreună cu familiile şi prietenii lor – pe căi ştiute de ei – averi imense, derulând afaceri dubioase, de regulă, pe seama banului public. De asemenea, el afirmă că PSD nu are un lider autentic, recunoscut şi respectat în multe structuri de partid din judeţe, municipii, oraşe şi comune, spunând că Mircea Geoană „a jucat la două capete“.
Anunţul de autosuspendare n-ar fi fost mare lucru, dacă era făcut într-un alt context, deoarece, de când n-a mai fost o persoană politică de prim rang, Octav Cozmâncă a fost uitat, nu doar de românii interesaţi de viaţa politică, ci şi de o foarte mare parte din membrii PSD. Numai că, Octav Cozmâncă nu este un fitecine. El a fost, de la înfiinţarea PSD, al cărui membru fondator este, până la retragerea din 2005, eminenţa cenuşie a acestui mare partid. Emanat din fosta structură de cadrişti ai partidului comunist, deci, având experienţa şcolii de cadre comuniste, Octav Cozmâncă era omul care trăgea toate sforile în PSD, în ce priveşte promovarea (sau retrogradarea) unor persoane în (sau din) diversele funcţii de conducere în partid sau în administraţia centrală şi locală.
Ca urmare, el a procedat ca un om hârşit în ale politicii, reactivându-se în bătălia pentru puterea politică, printr-o lovitură dură, dată îndeosebi lui Mircea Geoană, dar şi PSD. De ce a procedat Octav Cozmâncă  aşa? Să ne amintim că primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, este pe punctul de a intra în bătălia electorală pentru preşedinţia României. Şi, de asemenea, să ne amintim că în presă a apărut informaţia că, în cazul intrării lui Oprescu în cursa pentru Cotroceni, Cozmâncă va conduce campania electorală a acestuia. Deci, vă daţi seama că hârşitul cadrist i-a dat liderului PSD, candidat la preşedinţie, o dublă lovitură. În primul rând, le-a dat apă la moară membrilor partidului, care sunt nemulţumiţi de Geoană şi de echipa sa de conducere, apoi, l-a discreditat pe candidatul PSD la preşedinţie, în faţa electoratului.

2 comentarii la „Lovitura lui Cozmâncă

  • A facut un fas domnul Cosmanca. Actiunea sa este ca frectia la piciorul de lemn contra reumatismului.

  • Sa fim seriosi. Nu e nici o lovitura, este doar un mare fas. Cozmanca nu poate fi Cozmanca decat in PSD si prin aparatul acestuia. In afara lui este un mare zero, nu are nici o valoare decat una de imagine si aceea palida de tot.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura