ActualitateFlashPolitica si administratie

Lotul „Sârbu” nu a fost eliberat nici de data asta

Sorina Popa

Veste proastă pentru Lotul “Sârbu”, magistraţii de la Curtea de Apel Alba Iulia le-au respins con­testaţiile la măsura arestului preventiv. În aceste condiţii, Laura Sârbu, fostul secretar gene­ral al municipiului Deva şţi cumnatul acesteia, Adrian Bodrean, rămân în arest preventiv pentru a patra lună consecutiv. Soţul Laurei Sârbu, Hadrian ră­mâne în arrest la domiciliu. Sentinţa este definitivă.

Avocat din oficiu
Iată soluţia pe scurt: “Respinge ca nefondate contestaţiile formulate de inculpaţii Sârbu Laura, Bodrean Adrian-Mihai şi Sârbu Hadrian împotriva încheierii penale din 14.06..2021 pronunţată de judecătorul de cameră preliminară din cadrul Tribunalului Hunedoara în dosar nr.1035/97/ 2021/a1.3. În baza art. 275 al.2 C.pr.pen. obligă pe inculpaţi să plătească statului suma de câte 150 fiecare cu titlu de cheltuieli judiciare în contestaţie. În baza art. 275 al.6 C.pr.pen. onorariul apărătorului desemnat din oficiu pentru inculpata Sârbu Laura, în cotă procentuală, în cuantum de 150 lei, rămâne în sarcina statului şi va fi avansat din fondurile Ministerului Justiţiei. Definitivă”.

Care sunt acuzaţiile procurorilor DNA
Procurorii DNA îi acuză de trafic de influenţă pe Laura Sârbu, fostul secretar general al muni­cipiului Deva, soţul ei Hadrian Sârbu, fost angajat în cadrul Biroului Investitori Relaţii Externe şi cumnatul secretarului, Adrian Mihai Bodrean, fost angajat la Serviciul Cadastru, Fond Funciar. Dosarul a fost trimis în judecată la Tribunalul Hunedoara. Conform anchetatorilor, Laura Sârbu ar fi pretins de la administratorul unei firme o sumă de 40.000 de lei, pentru a-i facilita obţinerea contractului de lucrări la Adăpostul de urgenţă pe timp de noapte, aflat în administrarea Direcţiei de Asistenţă Socială (DAS), din cadrul primăriei. De la administratorul aceleeaşi firme, secretarul mu­nicipiului ar fi pretins suma de 7.000 de euro, pentru a-i asigura obţinerea Planului Urbanistic Zonal (PUZ) pentru construirea unei hale de pro­ducţie. Secretarul municipiului ar fi solicitat aceste sume de bani, cu promisiunea de a-i influenţa pe funcţionarii primăriei în elaborarea actelor men­ţionate. În acţiunile sale, Laura Sârbu ar fi fost sprijinită de ceilalţi doi inculpaţi, susţin procurorii anticorupţie. În complicitate cu soţia sa, Hadrian Sârbu ar fi intervenit şi ar fi stabilit modul în care secretarul municipiului trebuia să pro­cedeze pentru a primi mita de la omul de afaceri. Adrian Mihai Bodrean este cel care ar fi retras banii din şpăgi de la bancomat, apoi s-ar fi de­plasat la domiciliul soţilor Sârbu pentru a le în­mâna sumele de bani, oprindu-şi şi pentru el un „comision”.
Precizăm că până la pronunţarea unei sentinţe definitive în dosarul în care sunt acuzaţi de comiterea unor infracţiuni de corupţie, cei trei in­culpaţi se bucură de prezumţia de nevinovăţie.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.