EvenimentFlash

Lotul „Tsunami 2”, în faţa instanţei

03 Mascati arestati traficanti (8)

Nicoleta Popa

Un număr de 14 hunedoreni, acuzaţi de trafic şi consum de droguri de risc, s-au prezentat ieri în faţa instanţei.
Acesta a fost primul termen al Dosarului „Tsunami 2”, iar judecarea cauzei a fost amânată pentru 27 ianuarie, la cererea avocaţilor inculpaţilor, pentru a-şi pregăti apărarea. Patru dintre cei anchetaţi în acest caz au fost cercetaţi şi în Dosarul „Tsunami 1”, şi au fost condamnaţi la doi ani, respectiv un an şi şase luni de închisoare cu suspendare. Dintre cei 14 tineri, şase sunt arestaţi, iar ceilalţi opt sunt cercetaţi în stare de libertate.

Dealer stradal, cercetat
În acest dosar este cercetat şi unul dintre cei mai importanţi dealeri stradali de droguri din municipiul Hunedoara, şi anume Alin Laurenţiu Hanganu. Acesta a fost prins în flagrant la începutul lunii decembrie, poliţiştii găsind asupra lui două doze de haşiş pregătite pentru vânzare, de patru grame fiecare. Anchetatorii declară că, în doi ani, bărbatul a introdus pe piaţă peste două kilograme de droguri de risc.

50 de lei gramul de marijuana
Cei 14 tineri au fost reţinuţi în luna octombrie 2009, în urma a 14 descinderi  efectuate de către ofiţeri de la Serviciul de Combatere a Crimei Organizate Hunedoara, în localităţile Deva, Hunedoara, Orăştie şi Simeria.
Potrivit anchetatorilor, în Simeria, traficanţii acţionau în zona gării şi vindeau droguri cumpărate din Spania. În Hunedoara şi Deva, activau îndeosebi în locuri retrase, iar drogurile pe care le vindeau provin din Italia şi Spania. Ei comercializau gramul de marijuana şi haşiş cu 50 de lei. La o percheziţie au fost găsite 20 de doze porţionate, pregătite pentru vânzare.
La percheziţiile efectuate s-au descoperit diferite sume de bani, provenite din traficul de droguri, minicântare electronice de mare precizie, utilizate la porţionarea stupefiantelor, dispozitive artizanale pentru consum şi resturi ale unor ţigări confecţionate artizanal. Au fost descoperite, de asemenea, diferite substanţe, care par a aparţine genului canabis, şi care au fost trimise la laborator, pentru expertizare.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura