Lorena, condusă pe ultimul drum

13 ianuarie 2010 | 1 Comentariu | Publicat in: Eveniment, Flash

03 sinucidere brad

Dana Istudor

Hurdea Lorena, adolescenta de 16 ani care s-a spânzurat, după ce s-a certat cu profesorul ei de matematică, pentru care făcuse o pasiune, a fost înmormântată ieri, în satul Zdrapţi de lângă Brad, unde locuieşte bunica sa.

Sute de oameni la cimitir
Sute de oameni au venit să o vadă pentru ultima dată pe fată, iar colegii ei de liceu şi cei din echipa de handbal a şcolii, din care făcea parte şi Lorena, au condus-o până la cimitirul din sat, aflat chiar lângă casa bunicii. Profesorul de matematică, Alin Cioară, pe care fata l-a lăsat să explice de ce s-a sinucis, este de negăsit în tot acest timp. El este internat la Secţia de psihiatrie a Spitalului Judeţean Timişoara, după ce a suferit sun şoc emoţional, provocat de moartea adolescentei, cu care se presupune că ar fi avut o relaţie mult mai apropiată decât dintre un dascăl şi un elev.

Părinţii îl acuză pe dascăl  
Nicolae Hurdea, tatăl elevei, îl învinovăţeşte pe dascăl pentru moartea fiicei sale şi crede că profesorul de matematică o şantaja pe fată cu nişte filmări făcute cu telefonul mobil. Astfel, el a împins-o să se spânzure. „El a făcut ceva când era beat şi fata s-a simţit jenată. Şi cu asta a şantajat-o, cu filmările de pe telefonul lui. El ştie şi de acolo, fata a căzut psihic, pentru că i-a fost frică şi a făcut ce a făcut. De ce a fugit el ca un escroc, dacă nu s-a simţit vinovat? De ce a fugit, că trebuia să fie la şcoală? Trebuia să vină faţa noastră”, spune, plângând tatăl tinerei.

Biletul de adio
Lorena, eleva care s-a spânzurat sâmbătă, după ce înainte cu o seară s-a certat la telefon cu profesorul ei de matematică, a scris în biletul de adio că: „Alin va da toate explicaţiile”.  Alin Cioară este profesor de matematică de 10 ani la Colegiul Avram Iancu din Brad, iar din cauza problemelor legate de alcool lipsea de la şcoală, dar îşi motiva absenţele  cu concedii medicale. Elevii vorbesc că profesorul, în momentul în care “o făcea lată”, nu-şi mai revenea şi câte două săptămâni. Dascălul urmează să dea explicaţii procurorilor şi comisiei Inspectoratului Şcolar Hunedoara.

Comentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Dr. Gheorghe Firczak spune:

    Sunt pur si simplu ravasit. Este o tragedie cu dimensiuni care efectiv cutremura pe oricine. Vad aici comentarii ca parintii ar fi si ei de vina. Si daca sunt pedeapsa pe care au primit-o este suprema. Este groaznic sa iti inmormantezi copilul mai ales daca este sinucigas. Ma rog pentru odihna Lorenei dar si pentru parintii ei ca Dumnezeu sa le dea putere sa treaca macar putin peste aceasta mare tragedie din viata lor. Efectiv plang cu lacrimi cand scriu aceste randuri. As vrea sa ii pot ajuta si imi vine sa urlu ca sunt un neputincios in acest caz. Sper ca rugaciunile mele si ale altora sa ii ajute sa fie cat de cat tari pentru ca in totalitate nu vor putea uita marea lor durere. Daca profesorul Cioara a gresit trebuie sa fie pedepsit, insa nu transformat in martir. Dar ce se intampla cu cei care l-au lasat sa greseasca neluand la timp masurile care se impuneau ? Cazul este de o complexitate deosebit incat ii compatimesc pe cei care trebuie sa cerceteze si sa propuna masuri de pedepsire. Dumnezeu sa o odihneasca pe Lorena, sa isi gseasca in viata de apoi linistea pe care nu avut-o in cea pamanteana.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Bulina albă

Cecilia Birău, director adjunct al Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara

Bulina neagră

Ion Dăneasă, locuitor din Câmpu lui Neag

Război rece şi speranţe la Mureşul

Antrenorul devenilor, Gică Barbu, rămâne ferm în privinţa despărţirii de cei şapte jucători puşi pe lista de transfer, deşi cinci...

Închide