Locuri de vizitat în Suedia

15 iulie 2014 | Adauga un comentariu | Publicat in: Flash

1. Ales Stones (Ales Stennar)1. Ales Stones
Am auzit cu toţii despre Stonehenge, dar puţini sunt cei care ştiu de formaţiunea monumentală de pietre, denumită Ales Stones. Reprezintă un monument megalitic colosal format din 59 de bolovani de mari dimensiuni, aşezaţi sub forma unei nave. Ales Stones se află la periferia satului Kaseberga, sudul Suediei şi este gratuit pentru public. Potrivit unor fabule şi a folclorului scandinav, legendarul Olav Tryggvason, şef al vikingilor, a fost îngropat acolo cu nava sa. Aceasta este, prin urmare, una dintre cele mai vii urme ale perioadei mistice a epocii fierului în nord – păstrarea secretului asupra isprăvilor eroice ale vikingilor.
2. Visby, Insula Gotland2. Visby, Insula Gotland
Un amestec valoros al spiritului antic şi o frumuseţe captivantă, Visby este cu adevărat remarcabil şi poate, cel mai bine conservat oraş medieval din Scandinavia. O vizită în oraşul Visby şi vei fi fascinat de străzile pietruite, spectaculoasele grădini botanice, case fermecătoare şi notabilele biserici vechi. Dintre toate acestea, cele mai remarcabile atracţii sunt cele 16 biserici vechi restaurate pentru care oraşul este renumit.
3. Vechiul Oraş Stockholm 3. Vechiul Oras Stockholm
Cunoscătorii arhitecturii medievale şi renascentiste vor fi extrem de încântaţi de întâlnirea lor cu această locaţie incredibilă. Nu există nici un alt loc mai pitoresc şi mai interesant în Stockholm ca Vechiul Oraş. Dacă doriţi, puteţi face un tur cu maşina sau vă puteţi plimba pe jos pe străzile pietruite şi aleile medievale. Fără îndoială, cea mai dominantă clădire din Oraşul Vechi este Castelul Regelui. Puteţi explora Stockholm bucurându-vă de muzeele sale, magazinele turistice şi o gamă largă de restaurante. Fiţi siguri că acesta este singurul loc unde puteţi simţi pulsul adevărat al oraşului şi vraja sa unică.
4. Catedrala Uppsala4. Catedrala Uppsala
Vizitând Suedia, nu puteţi rata extraordinara Catedrală Uppsala în stil neo-gotic. Biserica datează din secolul al 13-lea şi este cea mai mare din Scandinavia. Până în momentul în care ceremoniile de încoronare ale regilor şi reginelor au început să aibă loc la Stockholm, Uppsala Domkyrka, a folosită pentru a fi locaţia unde aceste ritualuri urmau să aibă loc. În plus, mulţi suedezi renumiţi, cum ar fi: Eric – Sfântul, Gustav Vasa, Linnaeus Carolus şi Johan III sunt îngropaţi în biserică. Deosebit de atractiv este interiorul catedralei, care impresionează prin decoraţiuni bogate, în stil neo-gotic, pe pereţi şi tavan.
5. Palatul Drottningholm5. Palatul Drottningholm
În cazul în care vreţi să vedeţi splendoarea mediului istoric raportat la standarde internaţionale, ar trebui să vizitaţi Palatul Drottningholm. În afară de a fi reşedinţa permanentă a Familiei Regale, palatul este una dintre atracţiile turistice de top din Suedia. Uimitorul palat de piatră a fost proiectat şi construit de John III al Suediei în 1580, care a folosit ca sursă de inspiraţie pentru acest proiect titanic imaginea reginei lui, Catherine Jagellon. Palatul Drottningholm, constituie un amestec unic de atracţii: teatrul, pavilionul chinezesc şi grădinile incredibile ale palatului. Mai mult decât atât, în interiorul său se poate vedea un mobilier autentic, de artă uimitoare şi candelabre, care va face din vizita dumneavoastră o experienţă „sui generis“.
6. Regatul de Cristal6. Regatul de Cristal
Un loc extraordinar, unde puteţi observa procesul creaţiei, Regatul de Cristal este casa celor mai faimoşi lucrători în sticlă suedezi. Veţi fi încântaţi de abilitatea iubitorilor de sticlă şi de modul în care aceştia transformă sticla topită în creaţii de artă minunate. La expoziţii şi în muzee se pot vedea modele neobişnuite şi fantastice colecţii antice din sticlă. Dacă vă plac suvenirurile, puteţi cumpăra diferite tipuri de lămpi colorate sau decoraţiuni produse în acele „magice“ fabrici de sticlă.
7. Carlsten7. Carlsten
Construită la ordinele Regeleui Carl X al Suediei, cetatea de piatră Carlsten este situată pe cel mai înalt vârf al Marstrand. În zilele noastre este un loc istoric remarcabil, care atrage un număr mare de vizitatori. Cetatea a supravieţuit celor două atacuri inamice din 1677 şi 1719 şi a fost şi cucerită, dar după mai multe tratate şi negocieri, a fost returnată Suediei.
8. Gothenburg8. Gothenburg
Convingător şi cu trăsături arhitecturale şi culturale deosebite, Gothenburg este unul dintre cele mai vizitate oraşe din Suedia. Există într-adevăr o listă nesfârşită de locuri pe care le puteţi vizita în al doilea mare oraş din ţara scandinavă. Muzeul de Artă, Casa Operei, grădina botanică Göteborg, cel mai mare centru comercial din Scandinavia – Nordstan sunt doar câteva din variantele oferite de acest oraş. Dacă aveţi un spirit aventuros, vă puteţi plimba cu feribotul în cea mai populară atracţie turistică suedeză: Arhipelagul Sudic Gothenburg – o localitate pitorească, formată din multe insule mici.
9. Castelul Uppsala9. Castelul Uppsala
„Clădire monumentală, care inspiră un mare respect“, sunt primele gânduri ale unui vizitator la vederea acestei construcţii frumoase. Construit în timpurile glorioase, atunci când Suedia era pe cale să devină o putere reală în Europa, Castelul Uppsala poartă în spatele zidurilor sale o măreţie extraordinară. Ceea ce face şi mai special acest castel este povestea lui dramatică şi numeroasele evenimente cruciale din istoria suedeză care au avut loc acolo. După incendiul din 1702, clădirea regală a fost grav avariată, dar după mulţi ani de muncă asiduă a fost reconstruită şi restaurată.
10. Arhipelagul Stockholm10. Arhipelagul Stockholm
Arhipelagul Stockholm se întinde pe 60 km în Marea Baltică şi include peste 24.000 de insule. Puteţi folosi o barcă cu motor, un vaporaş sau un feribot pentru a naviga printre insule. Nu există sentiment mai plăcut decât libertatea de a vă bucura de vântul ce se joacă cu părul vostru, în timp ce barca este purtată paşnic de valuri. Pe unele insule, vă puteţi răsfăţa în condiţii de siguranţă, bucurându-vă de unele dintre activităţile disponibile: înotul, pescuitul sau culesul fructelor de mare şi toate acestea, fără permisiunea expresă a proprietarilor de terenuri.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Accident cu patru autoturisme şi patru victime pe şoseaua Deva – Hunedoara. Carambol mai ceva ca la biliard

Patru autoturisme au fost implicate, ieri, într-un accident - spectaculos în derularea lui, dar dramatic din punct de vedere al...

Hoţii de cupru din Petroşani rămân în arest

Ieri, a avut loc pe rolul Tribunalului Hunedoara procesul celor doi hoţi de cupru prinşi săptămâna trecută, de către poliţiştii...

Toma Coconea, pe primul loc după prima zi la X-PYR 2014

Parapantistul hunedorean se află pe primul loc în clasamentul competiţiei derulată în aceste zile în Pirinei, fiind primul care a...

Închide