Comunitate

Locuri de muncă vacante, prezentate în timp real

04 Vasile Iorgovan  1963

Nicolle Ebner

De anul viitor, hunedorenii aflaţi în căutarea unui serviciu vor putea cunoaşte oferta de locuri de muncă în timp real. Uniunea Europeană a alocat peste 700 .000 de lei unui proiect întocmit de AJOFM Hunedoara, pentru modernizarea sistemului de prezentare a informaţiilor privind piaţa muncii.

Informaţii actualizate şi prezentate nonstop
Noul sistem va permite afişarea permanentă a informaţiilor privind piaţa muncii, pe ecrane ce vor fi instalate la sediile locale ale AJOFM din nouă localităţi ale judeţului. Pe ecrane se vor derula informaţii privind oferta de muncă, în regim nonstop, acestea fiind amplasate în locuri vizibile, pentru ca persoanele interesate să poată cunoaşte, în orice moment, locurile oferite de către angajatori. Sistemul de afişare electronică a informaţiilor privind piaţa muncii va deveni funcţional în luna februarie 2010. Conform contractului semnat la 1 iulie 2009, AJOFM Hunedoara are la dispoziţie opt luni, pentru achiziţionarea echipamentelor şi pregătirea personalului care va lucra în cadrul proiectului. “Datele despre locurile de muncă vor fi introduse în sistemul informatic în timp real şi vor fi afişate imediat, pe mai multe panouri electronice, ce vor fi instalate în sediile locale ale AJOFM. Pe lângă asta, în timpul programului de lucru, personalul propriu, instruit în cadrul proiectului, va oferi clienţilor servicii privind opţiunile de calificare ale şomerilor, înscrierile pentru cursurile de formare profesională sau informaţii despre angajatori”, a declarat, ieri, cu ocazia lansării proiectului, directorul coordonator al AJOFM Hunedoara, Vasile Iorgovan.

Şomajul, veşnica problemă
Proiectul are o valoare de 943.961 de lei, din care suma nerambursabilă aprobată prin Fondul Social European este de 701.221 de lei. Diferenţa de fonduri reprezintă confinanţarea asigurată de AJOFM Hunedoara. În prezent, AJOFM Hunedoara este una dintre agenţiile cu cea mai mare ofertă de locuri de muncă din ţară. În acelaşi timp, rata şomajului, de peste nouă la sută, plasează Hunedoara printre judeţele cu cei mai mulţi şomeri-18.900, în timp ce numărul de locuri de muncă vacante este de 600.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura