ComunitateFlash

Locuri de muncă în Danemarca pentru hunedoreni

GERMANY-AGRICULTURE/STRAWBERRIES

Nicoleta Popa

 Şomerii hunedoreni pot să obţină o slujbă în Danemarca. Astfel, Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă pune la dispoziţia tuturor şomerilor din ţară aproximativ 200 de posturi pentru lucrători în agricultură, la recoltarea căpşunelor, a mazării, zmeurii, cepei şi dovlecilor. Sunt puse la dispoziţie şi câteva posturi pentru şoferi de tractor, camion, autobuz şi de motostivuitori, care să lucreze la fermele respective pe timpul sezonului de vară a acestui an. Bursa va fi organizată în 10 martie la Ploieşti, judeţul Prahova.

Au nevoie de o recomandare
Pentru a putea participa la bursa din 10 martie, este obligatoriu ca fiecare candidat să îşi înregistreze on line CV-ul, în limba engleză, pe site-ul oficial danez pentru muncă sezonieră, www.seasonalwork.dk. Pentru a fi selectaţi în vederea obţinerii unui astfel de job, cei interesaţi trebuie să aibă minimum 18 ani, cunoştinţe de limbă engleză nivel mediu, experienţă în muncă manuală şi rezistenţă la muncă fizică grea. Pentru şoferii de camioane şi autobuze se solicită experienţă, permis de conducere categoriile C şi D şi atestat ARR. Şoferii de tractor trebuie să deţină carnet de conducere categoria F sau calificarea de „Mecanic agricol”. De asemenea, aceştia trebuie să prezinte şi o recomandare, prin care să ateste calificarea sau experienţa în pulverizarea erbicidelor. Motostivuitorii trebuie să deţină o autorizaţie ISCIR şi experienţă de un an în domeniu.
Persoanelor cărora le-a fost făcută invitaţia de a participa la bursă în ziua interviului, trebuie să aibă înştiinţare scrisă de la AJOFM Hunedoara, copie a CV-ului în limba engleză, buletin, carte de identitate sau paşaport în original şi copie xerox. Totodată, aceştia trebuie să se prezinte şi cu cazierul judiciar în original şi o adeverinţă de la medicul de familie, cu menţiunea „apt pentru muncă”.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura