Locul trei, mai tare decât lidera şi campioana

Ciprian Marinuţ

Echipa Pera BMW a rulat la „viteză” maximă în etapa din weekend a SuperLigii RealSport Deva, câştigând cu scorul de 6-1 (2-1) în faţa liderei C.S.D. A fost primul eşec al celor de la C.S.D., care au pierdut locul întâi în dauna campioanei Avantaje, dar trupa finanţată de Ovidiu Ioiescu pare mai puternică decât primele două clasate, întrucât acestea au remizat în etapa precedentă.

I-au To(ro)kat
Cu investiţii şi interes maxim din partea finanţatorului, echipa Pera BMW a ajuns să joace aproape la fel de bine cum rulează un BMW şi să fie una dintre formaţiile cu pretenţii ale campionatului. Ca dovadă, trupa lui Ovidiu Ioiescu a câştigat la o diferenţă fără drept de apel, 6-1 (2-1), în faţa celor de la C.S.D., detronându-i astfel din poziţia de lideri. Scorul este însă puţin exagerat, raportat la realitatea din teren, întrucât C.S.D. a avut mari ocazii, când scorul era strâns, 2-1 şi 3-1.
Tonul golurilor l-a dat Şiklodi (min. 6), însă, eroul partidei a fost golgheterul Andrei Torok, autor al unei triple. Torok a majorat avantajul echipei sale la 2-0, în minutul 11, după o pasă a lui Chelariu, iar apoi a marcat golurile de 4-1 şi 5-1 în repriza secundă, în minutele 40 şi 41. Tot el a ratat un penalti, la scorul de 2-1, în mintul 17. Unicul gol al celor de la C.S.D. a fost semnat de Jicmon (min. 15), care a înscris cu un şut pe sub portar. C.S.D. putea reintra în joc la 2-1 şi 3-1, însă Emil Popa (min. 30) şi golgheterul Remus Marta (min. 38) au ţintit bara. Celelalte două goluri ale echipei Pera BMW au fost marcate de Adrian Uruci, în minutele 37 şi 47. „Suntem primii care câştigă în faţa celor de la C.S.D., iar oficialii echipei adverse erau negri de supărare. Apărarea noastră condusă de Roman a funcţionat perfect, la mijloc, Muntean a făcut legea, iar în atac, Torok şi Uruci au marcat cinci goluri. Toată echipa mea a fost mai serioasă şi mai ambiţioasă şi a meritat victoria, întrucât a dominat mai mult. Acum, suntem la cinci puncte de Avantaje şi la trei lungimi de C.S.D., aşa că ne propunem să ne luptăm pentru titlu. Avem şanse să recuperăm diferenţa, deoarece vom mai juca încă de două ori cu echipele de pe primele două locuri”, a spus Ovidiu Ioiescu, finanţatorul echipei Pera BMW.

Reorganizare în ligile inferioare
Sezonul regulat al ligilor B şi C RealSport a ajuns la final, odată cu disputarea etapei din acest weekend, astfel că va avea loc o reorganizare a celor două divizii. Echipele de pe locurile 1-5 din Liga C au promovat în Liga B, iar ultimele patru clasate în Liga B au retrogradat în ultima ligă. Campionatul Ligii B va programa de acum înainte 13 etape, după care primele şapte clasate vor juca în sistem play-off, iar ultimele şapte în play-out.
La finalul campionatului, locurile 1-2 din Liga B play-off vor promova în SuperLigă, iar grupările de pe poziţiile 6-7 din Liga B play-out vor retrograda în Liga C. În Liga C, sistemul va fi similar, doar că la start se vor afla 13 echipe, nu 14, ca în Liga B.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare