FlashSport

Locul 5 la CE de aeromodele

04 x 1 antrenorul Adrian Macsim (mijloc) si cei doi sportivi de la Aurul Brad au realizat cea mai buna performanta a Romaniei la nivel european  din ultimii 10 ani

Ciprian Marinuţ

Echipa naţională de aeromodele juniori a României, antrenată de brădeanul Adrian Macsim, s-a clasat pe locul cinci la Campionatele Europene 2009, urcând 13 poziţii faţă de locul 18, ocupat la ediţia din 2007.

La 60 de secunde de podium
Cu doi sportivi de la CS Aurul Brad între cei trei titulari, echipa României a fost surpriza plăcută a ediţiei 2009 a  Campionatelor Europene de Aeromodele, desfăşurate  în perioada 1-12 august la Salonta. Brădenii Şerban Darius şi Andrei Macsim au manevrat cu talent zborul aeromodelelor, iar pe baza performanţelor lor, echipa României a reuşit cea mai bună clasare la Campionatele Europene din ultimii 10 ani. Echipa antrenată de brădeanul Adrian Macsim a fost foarte aproape de podium şi a ratat medaliile, în urma mai multor baraje cu celelalte pretendente la lauri. România a ocupat locul cinci, după Ucraina, Germania, Cehia şi Rusia, dar înaintea altor 21 de echipe europene. „Lupta a fost strânsă şi doar ghinionul a făcut să ratăm medaliile. La concepţie şi dotare tehnică am fost comparabili cu adversarii, însă aparatele noastre au ieşit de două ori din curentul de ascensiune termică şi au pierdut secunde importante. Am fost la 12 secunde de locul patru şi la 60 de secunde de locul trei”, a explicat antrenorul Adrian Macsim.

Aur la Cupa Mondială
Ghinionul care i-a urmărit pe aeromodeliştii brădeni la Europene s-a spart la etapa de Cupă Mondială, desfăşurată imediat după întrecerea continentală, tot la Salonta. Drept dovadă, Darius Şerban, de la CS Aurul Brad, a ocupat locul I în competiţia individuală, în condiţiile în care la Cupa Mondială au participat mai multe ţări decât la Euro. „Şerban a zburat perfect în barajul pentru aur şi i-a devansat pe suedezul Oscar Findal şi pe francezul Bertrand Mouriceau. Performanţa lui e foarte valoroasă, cu atât mai mult, cu cât a avut adversari din Japonia, Korea, Brazilia şi din toată Europa”, a spus Adrian Macsim.
La Campionatele Europene de Seniori, desfăşurate în Croaţia, echipa României, cu doi sportivi de la Aurul Brad în lotul de cinci, a ocupat locul nouă din 32 de echipe.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura