Actualitate

Locuitorii din Veþel au primit calculatoare de la Bill Gates

Nicolle Ebner

În curând, prin intermediul Programului „Biblionet–lumea în biblioteca mea”, şi locuitorii comunei Veţel vor avea acces gratuit la instrumentele tehnologiei informaţionale (IT), cu ajutorul calculatoarelor ce le-au fost repartizate, în runda a doua a programului de informatizare a bibliotecilor. Primele computere donate de Fundaţia „Bill&Melinda Gates” au ajuns, în România, la sfârşitul anului trecut.

Acces gratuit la Internet

„Printre proiectele de hotărâri de consiliu ce vor fi dezbătute în şedinţa de astăzi, se numără şi aderarea la programul naţional Biblionet, prin care comunitatea noastră va primi, de la Bill Gates, cinci calculatoare, prin intermediul cărora locuitorii vor avea acces la Internet. În curând, şi membrii comunităţii noastre vor avea posibilitatea să afle informaţii din toată lumea, dar şi să ţină legătura cu cei plecaţi de acasă, şi care s-au stabilit pe alte meleaguri. Aşteptăm venirea calculatoarelor, de pe o zi, pe alta”, a declarat primarul Ioan Henţiu (foto). Cele cinci computere cu Internet gratuit pentru public,

în cadrul programului Biblionet, vor fi instalate în Biblioteca din Veţel, mai spune primarul. Programul “Biblionet–lumea în biblioteca mea” are o valoare totală de 26,9 milioane de dolari şi este finanţat de Fundaţia Bill&Melinda Gates, pentru o perioadă de cinci ani. Biblionet este un parteneriat între IREX, Ministerul Culturii, Fundaţia EOS (Educating for an Open Society), Asociaţia Naţională a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România (ANBPR) şi bibliotecile publice româneşti.

Pentru realizarea acestui program, Microsoft Corporation donează software în valoare de aproximativ 15 milioane de dolari către bibliotecile din România.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura